Savršena oluja hrvatskih talenata u New Yorku

Savršena oluja brojnih hrvatskih talenata predstavljena je u Manhattan Motorcarsu u New Yorku, gdje je prvi Hrvat dobio svoju specializiranu Neveru.

Kontekst mnogih talenata u kombinaciji je impresivan – od uspjeha Rimac Automobila, nastalog u viziji jednog čovjeka unutar zemlje s nešto više od tri milijuna stanovnika i bez automobilske povijesti, pa impresivne priče o studentu na košarkaškoj stipendiji u SAD-u, koji postaje istaknuti neurokirurg, do toga da njegova obitelj nastavlja tradiciju vinarstva staru više od 100 godina.

Dr. Branko Škovrlj, osnivač i neurokirurg u Nu-Spineu, Edison, NJ, toliko se oduševio Neverom i njezinih 26 km pomno ispletenih žica, koje opisuje kao neurone mozga, da je počeo raditi s timom Rimac na svojoj verziji Nevere koja je upravo stigla u New York.

– Svaka Nevera je posebna priča, san jednog od vlasnika, realiziran u obliku karbonskih vlakana i elektrona, pri čemu je i svako iskustvo kupca drugačije. Danas dijelimo bitan trenutak s Brankom, dok postaje ne samo prvi Hrvat koji posjeduje Neveru, već i ambasador onoga što smo ovdje izgradili i pomicali granice mogućeg. Obojica ponosno predstavljamo našu domovinu na globalnoj razini i bila je čast imati kraj sebe Branka, koji je bio ozbiljno uključen u stvaranje svoje Nevere te koji je sada postao dio obitelji vlasnika Rimac automobila. Ova je isporuka dokaz naših korijena, našeg puta i naše budućnosti – istaknuo je Mate Rimac.

Na proslavi otvaranja Nevere, gostima je poslužena hrana iz restorana Villa Berulia, uključujući crni rižoto arancini, punjene masline i fritule. Tijekom slavlja se nazdravilo fantastičnim Ško Vinima, posebno uvezenim u SAD za ovu prigodu.

– Bila mi je čast raditi s Rimac timom na stvaranju moje vlastite specijalizirane Nevere i jedva čekam da je odvezem kući kao simbol hrvatske izvrsnosti. Također sam ponosan što su moja uža obitelj i gosti mogli proslaviti ovu posebnu prigodu uz obiteljska vina koja smo upravo uvezli u SAD – rekao je dr. Škovrlj, neurokirurg i ravnatelj Nu-Spine, i suvlasnik Ško Vina.

– Kombinacija talenata iz područja automobila, zdravstva i vina stvorila je ‘savršenu oluju’ za prikaz Hrvatske kao moderne zemlje koja istovremeno cijeni svoju tradiciju. Svaka Nevera isporučena u SAD, kao i svaki gutljaj nagrađivanog hrvatskog vina na ovom kontinentu, povećava razumijevanje ljepota Hrvatske, bilo da je riječ o njezinoj povijesti, kulturi i plažama ili modernim tehnologijama za hiperautomobile i proizvodnju vina – kaže Mirena Bagur, osnivačica Croatian Premium Wine Imports, Inc.

 

O Ško Vinu, Oklaj, Dalmacija

Sadašnja generacija obitelji Škovrlj proširuje dugu tradiciju vinogradarstva i vinarstva koju je započeo Luka Škovrlj, rođen 1858. Njegova uspješna vinarska karijera okrunjena je fantastičnom nagradom na izložbi vina u Londonu 1906. Danas tradiciju nastavlja nova generacija s ciljem okrupnjavanja obiteljskih posjeda za omogućavanje poljoprivredne proizvodnje u vinogradima u Vedrovom polju, Bristovači i Bunarači u selu Razvođe, te istovremeno rade na obnovi obiteljskih imanja. Proizvode sorte bijelog grožđa debit, maraština i pošip te crnog grožđa merlot, cabernet sauvignon, i syrah. Kako biste posjetili 200 godina staro obiteljsko imanje, vinariju i vinograde u blizini Šibenika i dogovorili degustaciju, posjetite www.sko-vina.com, ili ih kontaktirajte na info@sko-vina.com  ili +385 91 5961097 te pratite na Facebooku i Instagramu.

 

O Croatian Premium Wine Imports, Inc. (CPWI)

Sa sjedištem u metrou Bostona, Massachusetts, CPWI distribuira, prodaje na malo i promovira hrvatska vina u SAD-u. Počevši od vina s područja Dubrovačke županije, portfelj tvrtke sada uključuje 101 etiketu vina iz 35 vinarija i svih vinskih regija, uključujući sorte poput graševine, malvazije istarske, plavca malog, tribidraga tj. zinfandela, terana, babića i pošipa. Kako bi podigla svijest o Hrvatskoj, tvrtka je strateški partner s Hrvatskom Turističkom Zajednicom, Gospodarskom komorom & Vina Hrvatska te četiri regionalne vinske udruge.