Arhiva oznaka za: Croatian Premium Wine Imports

Savršena oluja hrvatskih talenata u New Yorku

Savršena oluja brojnih hrvatskih talenata predstavljena je u Manhattan Motorcarsu u New Yorku, gdje je prvi Hrvat dobio svoju specializiranu Neveru.

Kontekst mnogih talenata u kombinaciji je impresivan – od uspjeha Rimac Automobila, nastalog u viziji jednog čovjeka unutar zemlje s nešto više od tri milijuna stanovnika i bez automobilske povijesti, pa impresivne priče o studentu na košarkaškoj stipendiji u SAD-u, koji postaje istaknuti neurokirurg, do toga da njegova obitelj nastavlja tradiciju vinarstva staru više od 100 godina.

Dr. Branko Škovrlj, osnivač i neurokirurg u Nu-Spineu, Edison, NJ, toliko se oduševio Neverom i njezinih 26 km pomno ispletenih žica, koje opisuje kao neurone mozga, da je počeo raditi s timom Rimac na svojoj verziji Nevere koja je upravo stigla u New York.

– Svaka Nevera je posebna priča, san jednog od vlasnika, realiziran u obliku karbonskih vlakana i elektrona, pri čemu je i svako iskustvo kupca drugačije. Danas dijelimo bitan trenutak s Brankom, dok postaje ne samo prvi Hrvat koji posjeduje Neveru, već i ambasador onoga što smo ovdje izgradili i pomicali granice mogućeg. Obojica ponosno predstavljamo našu domovinu na globalnoj razini i bila je čast imati kraj sebe Branka, koji je bio ozbiljno uključen u stvaranje svoje Nevere te koji je sada postao dio obitelji vlasnika Rimac automobila. Ova je isporuka dokaz naših korijena, našeg puta i naše budućnosti – istaknuo je Mate Rimac.

Na proslavi otvaranja Nevere, gostima je poslužena hrana iz restorana Villa Berulia, uključujući crni rižoto arancini, punjene masline i fritule. Tijekom slavlja se nazdravilo fantastičnim Ško Vinima, posebno uvezenim u SAD za ovu prigodu.

– Bila mi je čast raditi s Rimac timom na stvaranju moje vlastite specijalizirane Nevere i jedva čekam da je odvezem kući kao simbol hrvatske izvrsnosti. Također sam ponosan što su moja uža obitelj i gosti mogli proslaviti ovu posebnu prigodu uz obiteljska vina koja smo upravo uvezli u SAD – rekao je dr. Škovrlj, neurokirurg i ravnatelj Nu-Spine, i suvlasnik Ško Vina.

– Kombinacija talenata iz područja automobila, zdravstva i vina stvorila je ‘savršenu oluju’ za prikaz Hrvatske kao moderne zemlje koja istovremeno cijeni svoju tradiciju. Svaka Nevera isporučena u SAD, kao i svaki gutljaj nagrađivanog hrvatskog vina na ovom kontinentu, povećava razumijevanje ljepota Hrvatske, bilo da je riječ o njezinoj povijesti, kulturi i plažama ili modernim tehnologijama za hiperautomobile i proizvodnju vina – kaže Mirena Bagur, osnivačica Croatian Premium Wine Imports, Inc.

 

O Ško Vinu, Oklaj, Dalmacija

Sadašnja generacija obitelji Škovrlj proširuje dugu tradiciju vinogradarstva i vinarstva koju je započeo Luka Škovrlj, rođen 1858. Njegova uspješna vinarska karijera okrunjena je fantastičnom nagradom na izložbi vina u Londonu 1906. Danas tradiciju nastavlja nova generacija s ciljem okrupnjavanja obiteljskih posjeda za omogućavanje poljoprivredne proizvodnje u vinogradima u Vedrovom polju, Bristovači i Bunarači u selu Razvođe, te istovremeno rade na obnovi obiteljskih imanja. Proizvode sorte bijelog grožđa debit, maraština i pošip te crnog grožđa merlot, cabernet sauvignon, i syrah. Kako biste posjetili 200 godina staro obiteljsko imanje, vinariju i vinograde u blizini Šibenika i dogovorili degustaciju, posjetite www.sko-vina.com, ili ih kontaktirajte na info@sko-vina.com  ili +385 91 5961097 te pratite na Facebooku i Instagramu.

 

O Croatian Premium Wine Imports, Inc. (CPWI)

Sa sjedištem u metrou Bostona, Massachusetts, CPWI distribuira, prodaje na malo i promovira hrvatska vina u SAD-u. Počevši od vina s područja Dubrovačke županije, portfelj tvrtke sada uključuje 101 etiketu vina iz 35 vinarija i svih vinskih regija, uključujući sorte poput graševine, malvazije istarske, plavca malog, tribidraga tj. zinfandela, terana, babića i pošipa. Kako bi podigla svijest o Hrvatskoj, tvrtka je strateški partner s Hrvatskom Turističkom Zajednicom, Gospodarskom komorom & Vina Hrvatska te četiri regionalne vinske udruge.

 

Od Hrvatske do Beverly Hillsa: vina hrvatskih vinarki na zabavi prije Oscara

Predstavljanje vina hrvatskih vinarki na pred-Oscar partyju u Beverly Hillsu u kultnom restoranu Tatel, gdje je jedan od vlasnika Rafael Nadal, bila je savršena prilika za gđu. Renee Pea, generalnu konzulicu Republike Hrvatske u Los Angelesu, za razgovor s gostima o hrvatskom vinarstvu općenito, a posebno o hrvatskim vinarkama iz svih vinskih regija Hrvatske.

„Ovaj događaj, pogotovo jer obilježavamo mjesec ženske povijesti, bio je izvrsna prilika za predstavljanje hrvatskih vinarki“, rekla je Renee Pea, generalna konzulica Republike Hrvatske u Los Angelesu i dodala „Uzbuđeni smo podići čašu ili dvije napunjene hrvatskim vinima od sorata graševina, malvazija, pušipel ili plavac mali.

Renee Pea, generalna konzulica Republike Hrvatske u Los Angelesu

Gosti su bili oduševljeni i bio je zaključak da su vina izuzetno kvalitetne, a svi su se raspitivali gdje se mogu nabaviti. Uskoro su dobili i odgovor. “Uzbudljivo je vidjeti imena Jasne Antunović-Turk (Antunović vinarija), Tee Dvanajščak (vinarija Dvanajščak Kozol), Ane Ritoše (vinarija Ritoša) i Gorane Dominiković (Terra Madre vinarija) isprepletene s imenima filmskih zvijezda, kao što su Jennifer Hudson, Marcia Gay Harden, Eva Longoria i drugih u filmu Tell It Like a Woman”, rekla je Mirena Bagur, osnivačica Croatian Premium Wine Imports, Inc., distributer i vinski ambasador za 80+ autohtonih hrvatskih vinskih etiketa koja se isporučuju u većinu američkih država. “Sada, kada su upoznati s kvalitetom hrvatskog vinarstva, samo trebamo naučiti Amerikance kako se izgovaraju nazivi naših autohtonih sorti”, dodala je sa smiješkom Bagur i napomenula da se Hrvatska vina distribuiraju diljem Kalifornije, a mogu se isporučiti i u većinu američkih država putem internetske trgovine www.CroatianPremierWine.com

Renee Pea s dobitnicom Oscara i Globusa za najbolju sporednu glumicu, Mirom Sorvino

#Croatiastrong Žene Daju Podršku Vinarkama

Podršku ženama diljem svijeta i hrvatskim vinarkama pružio je tim #Croatiastrong žena koje su također izgradile karijere u svojim područjima, počevši od diplomate Pea do glumice, spisateljice i producentice Elle Mische te Dr. T, osnivačice Dr. T AntiAging, doktorice integrativne medicine i farmacije. Svi oni dali su podršku vinarkama ne samo kušajući vina, već i razgovarajući među gostima o kvaliteti hrvatskog vinarstva.

Ella Mische, glumica, spisateljica i producentica te Dr.T, osnivačica Dr. T Antiaging integrativne medicine, obje rođene Hrvatice

Foto: privatni albumi