Od Hrvatske do Beverly Hillsa: vina hrvatskih vinarki na zabavi prije Oscara

Predstavljanje vina hrvatskih vinarki na pred-Oscar partyju u Beverly Hillsu u kultnom restoranu Tatel, gdje je jedan od vlasnika Rafael Nadal, bila je savršena prilika za gđu. Renee Pea, generalnu konzulicu Republike Hrvatske u Los Angelesu, za razgovor s gostima o hrvatskom vinarstvu općenito, a posebno o hrvatskim vinarkama iz svih vinskih regija Hrvatske.

„Ovaj događaj, pogotovo jer obilježavamo mjesec ženske povijesti, bio je izvrsna prilika za predstavljanje hrvatskih vinarki“, rekla je Renee Pea, generalna konzulica Republike Hrvatske u Los Angelesu i dodala „Uzbuđeni smo podići čašu ili dvije napunjene hrvatskim vinima od sorata graševina, malvazija, pušipel ili plavac mali.

Renee Pea, generalna konzulica Republike Hrvatske u Los Angelesu

Gosti su bili oduševljeni i bio je zaključak da su vina izuzetno kvalitetne, a svi su se raspitivali gdje se mogu nabaviti. Uskoro su dobili i odgovor. “Uzbudljivo je vidjeti imena Jasne Antunović-Turk (Antunović vinarija), Tee Dvanajščak (vinarija Dvanajščak Kozol), Ane Ritoše (vinarija Ritoša) i Gorane Dominiković (Terra Madre vinarija) isprepletene s imenima filmskih zvijezda, kao što su Jennifer Hudson, Marcia Gay Harden, Eva Longoria i drugih u filmu Tell It Like a Woman”, rekla je Mirena Bagur, osnivačica Croatian Premium Wine Imports, Inc., distributer i vinski ambasador za 80+ autohtonih hrvatskih vinskih etiketa koja se isporučuju u većinu američkih država. “Sada, kada su upoznati s kvalitetom hrvatskog vinarstva, samo trebamo naučiti Amerikance kako se izgovaraju nazivi naših autohtonih sorti”, dodala je sa smiješkom Bagur i napomenula da se Hrvatska vina distribuiraju diljem Kalifornije, a mogu se isporučiti i u većinu američkih država putem internetske trgovine www.CroatianPremierWine.com

Renee Pea s dobitnicom Oscara i Globusa za najbolju sporednu glumicu, Mirom Sorvino

#Croatiastrong Žene Daju Podršku Vinarkama

Podršku ženama diljem svijeta i hrvatskim vinarkama pružio je tim #Croatiastrong žena koje su također izgradile karijere u svojim područjima, počevši od diplomate Pea do glumice, spisateljice i producentice Elle Mische te Dr. T, osnivačice Dr. T AntiAging, doktorice integrativne medicine i farmacije. Svi oni dali su podršku vinarkama ne samo kušajući vina, već i razgovarajući među gostima o kvaliteti hrvatskog vinarstva.

Ella Mische, glumica, spisateljica i producentica te Dr.T, osnivačica Dr. T Antiaging integrativne medicine, obje rođene Hrvatice

Foto: privatni albumi