Urbanovo 2024. – svi će putevi voditi u Međimurje

Sredinom svibnja Štrigova postaje vinsko središte i domaćin Urbanova – ključne međimurske manifestacije posvećene vinu. U organizaciji udruge Hortus Croatiae osmišljen je bogat program za sve ljubitelje međimurskih vina, a vrhunac Urbanova je svakako trodnevni Festival Pušipela.

Festival pušipela

U Domu kulture u Štrigovi od petka 17. do nedjelje 19. svibnja održava se Festival Pušipela na kojem će prema riječima predsjednika udruge Roberta Horvata „posjetitelji će kroz tri dana moći degustirati više od 170 etiketa vrhunskih vina iz 24 vinarije Udruge Hortus Croatiae“. Prilika je to za upoznavanje najboljih vina međimurskih vinara te susret poslovnih partnera, ugostitelja i sommeliera s vinarima izlagačima.

Festival je otvoren za javnost, a dnevne ulaznice po cijeni od 25€ možete osigurati već sada na https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/urbanovo-festival-pusipela-strigova-dom-kulture-1417132/performance.html.

Radno vrijeme Festivala u petak i subotu je od 12 do 19 sati, a u nedjelju od 14 do 19 sati. Organizatori ističu i zanimljiv popratni program manifestacije pa se tako prvog dana Festivala otvara izložba pod nazivom „Povijest vinarstva na Liburniji“ u suradnji s Državnim arhivom u Štrigovi i Državnim arhivom iz Rijeke. Istog dana u 20 sati u Termama Sveti Martin ispred puba Potkova održat će se „Wine & smile kviz“, s vinarima te poznatim blogerima i influencerima pod voditeljskom palicom stand up komičara Gorana Vugrinca.

U subotu sve posjetitelje Festivala očekuje „Cooking show by Bajzovi dvori & Marko Palfi“, dok je nedjelja rezervirana za jutarnji „Urbanovo WINE RUN“, a tijekom zadnjeg dana festivala organizirani su animatori za djecu za sve obitelji koje žele posjetiti festival. Sva tri dana nakon Festivala posjetitelji se mogu zabaviti uz prigodni glazbeni program: Krunoslava Lajtmana i Patrika Zamudu u petak, DJ-a u subotu i Zodiac duo u nedjelju. Direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Rudi Grula, istaknuo je kako Svake godine raste medijski interes i interes gostiju, a da je tome uistinu tako svjedoči podatak da raspoloživih soba za vrijeme trajanja Urbanova više nema. Svi kapaciteti su bukirani!”

Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije

Brojne posjetitelje ove godine mogao bi privući i Urbanovo vlak koji ide iz Zagreba s glavnog kolodvora do kolodvora u Čakovcu, a nakon toga posjetitelji će se voziti busevima do Štrigove.

“Gurman tjedan” i Otvoreni podrumi

Iako je Festival Pušipela vrhunac ove manifestacije, prethode mu Međunarodno ocjenjivanje vina 3. i 4. svibnja te Urbanovo Gurman tjedan od 3. do 19. svibnja, tijekom kojeg će restorani uključeni u projekt nuditi hranu sljubljenu s vrhunskim vinima međimurskih vinara. Urbanovo završava Otvorenim podrumima 24. i 25. svibnja na kojima posjetitelje osim izvrsnih vina očekuju i razne kulinarske poslastice.
Sve informacije i detalje o programu Urbanova možete pronaći na webu

https://www.urbanovo.hr/2024/predstavljen-program-manifestacije-urbanovo-2024/ instagram profilu https://www.instagram.com/urbanovo_dani_vina/?hl=en

i facebooku  https://www.facebook.com/urbanovo.

 

Foto: arhiva Udruge vinara Hortus Croatiae i Sunčana Barušić