Završilo 9. izdanje Vinart Grand Tastinga o kojem će se još dugo pričati

Nakon održanog Petit i Silent Tastinga, te brojnih radionica, dvotjedna vinska manifestacija doživjela je svoje veliko finale: 9. izdanje Vinart Grand Tastinga održalo se u prepunoj Laubi. Svoja je vina izlagalo 140 odabranih vinara s preko 800 vinskih etiketa.

Loredana i Peter Poletti, vinarija Poletti

Lauba je bila prepuna, ali gužva se nije osjećala, jer vladalo je dobro raspoloženje – dobra vibra, kako bi se danas reklo. U Laubu nisu došli kušati odlična vina samo profesionalci, sommelieri, distributeri i ugostitelji. Bila je to prilika da istinski ljubitelji dobre kapljice kušaju vina koja još nisu imali prilike kušati, da se uvjere da li su im poznate vinarije održale kvalitetu ili na tržište pustile vina koja su do sada odležavala u podrumima.

Marko Cmrečnjak, vinarija Cmrečnjak

Za neke, bio je to srdačan susret s dobro znanim umjetnicima u stvaranju vina – vinogradarima i vinarima, ali bilo je i divno promatrati kakva se čarolija odvijala kada su tek stasali ljubitelji dobre kapljice shvatili da im vina toče vlasnici vinarije ili njihova djeca koja su odlučila nastaviti obiteljsku tradiciju.

Olga Visintin i Nicolo´ Del Negro, vinarija Veralda

Kad se nađeš u takvoj situaciji, vino dobiva potpuno drukčiji značaj, ugodniji miris i okus, a svatko je vina koja su ga posebno oduševila mogao kupti u Pop Up vinoteci, uz poseban popust i dakako, koristeći voucher koji se dobivao kupnjom ulaznice.

Klaudio Ipša, vinarija Ipša

Ove godine među gostima su se našli i neki od najznačajnijih imena u svijetu vina –  Mike DeSimone i Jeff Jenssen poznati kao World Wine Guys iz utjecajnog američkog magazina Wine Enthusiast, Olivia Mason – predstavnica Decantera, Peter Moser – najpoznatiji austrijski vinski kritičar i glavni urednik vinskog magazina Falstaff, Simon J Wolf – osnivač i urednik stranice The Morning Claret, Caroline Gilby – nositeljica prestižne titule Master of Wine i sutkinja na Decanter World Wine Awards i mnogi drugi.

Caroline Gilby

Kako je bilo na Vinart Grand Tastingu možete vidjeti i na njihovim društvenim mrežama – facebook https://www.facebook.com/ i instagram https://www.instagram.com/vinart_croatia/?hl=en.

Bravo organizatorima i… jedva čekamo novi, koji će biti jubilarni, deseti Vinart Grand Tasting!

Tekst: Sunčana Barušić

Foto: Vinart i Sunčanan Barušić