Vinarija Krauthaker održala radionicu u najstarijem vinskom restoranu u Zürichu

U organizaciji tvrtke Adriatic terroir GmbH, vinarija Krauthaker je predstavila svoje odabrane etikete i to u švicarskom restoranu Oepfelchammer koji tradiciju pripremanja autohtonih jela i točenja vrhunskih kapljica njeguje već 225 godina.

Iako je Adriatic terroir GmbH osnovan je iz strasti prema vinima iz jadranske regije,  tvrtka je specijalizirana za uvoz vina iz jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na hrvatska vina. Osnivač, Danijel Filipović, posjeduje dugogodišnje iskustvo kao uvoznik i distributer za švicarsko tržište, a ovo je bio prvi event posvećen vinima Krauthaker.

Pred mnoštvom zainteresiranih ljubitelja dobrih jela i vina, prezentaciju su održali Martina Krauthaker Grgić, glavna enologinja vinarije Krauthaker i Nikola Drmić, komercijalni direktor vinarije Krauthaker.

Na početku predstavljanja Danijel Filipović je naglasio kako je Graševina Pomale pozicionirana je na viskom prvom mjestu ukusa švicarskih potrošača te da predstavlja vizit kartu vinarije Krauthaker. Nadalje je skrenuo pozornost na vino Chardonnay Rosenberg te MERCS.

„Krauthaker je već etablirano ime na švicarskom tržištu koje cijeni vrhunski proizvod i bira vina od autohtonih sorti zemlje iz koje dolazi“ kazao je Filipović te dodao da je vinarija Krauthaker sa svojim vinima na švicarskom tržištu prisutna više od deset godina te se nalazi na vinskim kartama najrespektabilnijih restorana i vinskih barova.

Martina Krauthaker Grgić je tijekom večeri predstavila birane Krauthaker etikete – Graševina 2022., Graševina Mitrovac 2022., Pinot sivi 2022., Chardonnay 2021., Verduzzo 2020., Sauvignon Vidim 2022., Graševina Kuvlakhe 2017., Mercs te Graševina ibpm 2019. i naglasila kako je iznimno zadovoljna zbog uspješne suradnje s Danijelom Filipovićem.

Foto: Vladimir Druskovic