Počelo je Fuliranje na zagrebačkom Storssmayerovom trgu – evo što vas očekuje i što svakako morate kušati

U srijedu 29. studenog od podneva, nikad ljepše ni šarmantnije uređenim Strossmayerovim trgom u Zagrebu već su se počeli širiti zamamni mirisi sa 17 kućica koliko ih se ove godine predstavlja na 12. po redu Fuliranju.

Omiljena adventska destinacija svim gurmanima i glazbenim šmekerima i ove godine dokazuje kako su pomnim odabirom izlagača, glazbenog programa te kreativnim i toplim uređenjem lokacije – s razlogom uvijek na vrhu top lista svih koji žele odlično pojesti, fino popiti i genijalno se zabaviti. Te, u konačnici, vraćati se redovito tijekom 40 dana trajanja Fuliranja, točnije sve do 07. siječnja 2024. godine.

Tijekom prvog dana Fuliranja svi su ugostitelji i chefovi bili odlično raspoloženi, inspirirani i spremni još jednom zadiviti posjetitelje svojom kreativnom ponudom. I doista, od samog su starta zasjali punim sjajem baš kao i bezbroj predivnih lampica koje osvjetljavaju idilično dekoriran Strossmayerov trg.

Tako je i ovogodišnje Fuliranje već naišlo na veliko odobravanje posjetitelja koji su, kako smo mogli čuti na licu mjesta, i ovaj put oduševljeni, iznenađeni i zaintrigirani da se vrate. A podsjećamo, na ovogodišnjem Fuliranju vas očekuju najkreativniji gastronomski čarobnjaci iz svih krajeva Hrvatske, te savršen miks tradicionalnih i inovativnih jela i autorskih koktela, vrhunskih vina, pjenušaca, šampanjaca, najboljih rakija i ovogodišnje službeno pivo Fuliranja Guinness.

Usto, u najavi su brojne atrakcije, među prvima je “Nedjeljni ručak – Skradinski rižot”, koju će tri nedjelje za redom počevši od 3.12. spremati ekipa iz Picnica pojačana skradinskim znalcima, zatim tu je i weekend specijal ponuda Beef Wellington Beg’s Plant Baseda, koju će spremati u ograničenim količinama, stoga ju valja unaprijed naručiti, putem linka na  društvenim mrežama, bit će tu i live cooking show chefa Damira Tomljanovića na OFYR roštilju i to 13.,19., 21. i 24. prosinca, kao i brojna druga iznenađenja za Badnjak.

Teško je dati sugestiju što odabrati, ali probali smo sa svake kući odvojiti barem jedno jelo, a kad ga kušate, sigurno ćete odabrati još pokoje.

Na festivalu u svojoj kućici Nebo by Deni Srdoč Streetstyle streetfod će pripremati mladi chef Srdoč koji stiže s Kvarnera, a svakako kušajte njegov Smash burger vol.2 u kojem je dry aged juneća pljeskavica s cheddar sirom, Devil umakom, hrskavim lukom i raguom od gljiva u brioche pecivu.

Nebo by Deni Srdoč – Streetstyle Smash burger vol.2

U kućici Izakaya – jednog od Zagrepčanima i gostima metropole najomiljenijih asian fusion restorana, svim će posjetiteljima Fuliranja pružiti jedinstveno iskustvo uživanja u kreacijama chefa Johna Roberta Tamonana. Kušajte svakako njegov Ebi bun.

Izakaya-Ebi bun

Što kušati na kućici Instituta za kobasice by Mate Janković – dakako kobasicu, a nama je posebno fina ona sa sirom.

Instituta za kobasice by Mate Janković – kobas sa sirom

Picnic Mingle&Fun će već tradicionalno nedjeljom ponuditi „Nedjeljni ručak“, pred gostima će kuhati Skradinski rižot, a u međuvremenu kod njih kušajte Drugačiju Sarmu – oduševit će vas.

Picnic Mingle&Fun – drugačija sarma

Chef Marko Palfi dolazi na Fuliranje s konceptom Full Circle kojeg je razvio u suradnji s pivovarom The Garden. Preporučujemo bao bunse punjene prženim pilećim fileom, majonezom od hrena i kopra, domaćim kiselim krastavcima i klicama.

Full Circle Bunsi

Kužinavanje by Damir Tomljanović ponudit će autorske interpretacije četiriju zimskih hit jela, a mi smo prste oblizali nakon odličnog bunceka u sendviču.

Kužinavanje by Damir Tomljanović – Buncek u sendviču

Na kućici Boogie Lab na kojoj će svoja majstorstva od tijesta nuditi Karlo Vulin, svakako kušajte , a za one koje ne jedu meso, ili jednostavno žele probati nešto novo, na Fuliranju se nalazi kućica Beg’s Plant Based Street Food.

Boogie Lab – Kronut-pistachio limun

Pristalice klasičnih, ali i onih malo posebnih pizza neka navrate na kućicu Pizza Social Club, a u dimljenim kobasicama s prilozima prema želji uživati ćete na kućici Santa´s Good Food.

Prema recetu chefa Ivana Pažanina pripremaju se burgeri na njegovoj kućici Chefs Burger by Ivan Pažanin, a oduševio nas je Crispy kapula.

Chefs Burger by Ivan Pažanin – Crispy kapula

Marin Medak na svojoj kućici Rougemarin ovoga puta nudi nešto posebno: Rougemarin mazalice. U izdubljenom brioche pecivu nalazi se sir, koji se fino otopljen miješa s tri različita mesna namaza na površini.

Rougemarin mazalice

Poseban sendvič s kobasicom na kućici Street Food by Public, a sam naziv kućice Briocherie odaje što nude – svakako kušajte brioch s “bombom” od Nutelle.

Briocherie – Brioche Nutella Bomb

Ne želite li pivo, nego nešto konkretnije ili topli napitak da vas ugrije, svratite na kućice Punch House by Gin Garden, Gingle Bells i Rakijarnicu.

Punch House by Gin Garden

Tijekom Fuliranja nastupit će čak 13 DJ-eva, svaki tjedan od srijede do nedjelje. SVake nedjelje najmlađi posjetitelji mogu uživati u nastupima dječijih zborova ali i druženju sa Svetim Nikolom 6. 12. te Djedom Mrazom od 20.12. – 25.12. u poslijepodnevnim satima iza 16h.Fuliranje donosi i pet gratis live koncerata koji su na rasporedu četvrtkom i na Silvestrovo:

07.12. Connect

14.12.  koncert iznenađenja

21.12. Queen Sensation (najbolji Queen Tribute bend koji je oduševio publiku od Južne Koreje do Brazila)

28.12. Kuzma i Shaka Zulu

31.12. Doček Nove uz neponovljivi TBF

Sve novosti i iznenađenja možete svakodnevno doznati prateći Fuliranje na Facebooku i Instagramu

 

Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb

Trajanje: 29. studeni 2023. – 07. siječnja 2024.

Radno vrijeme :

pon-pet: 𝟏𝟐:00 – 𝟎𝟏:00 /  sub-ned: 𝟏𝟏:00 – 𝟎𝟏:00

Božić: 𝟏𝟔:𝟎𝟎 – 𝟎𝟏:𝟎𝟎  /Štefanje: 𝟏𝟐:00 – 𝟎𝟏:00 /

Stara godina: 𝟏𝟐:𝟎𝟎 – 𝟎𝟑:𝟎𝟎 / Nova Godina: 𝟏𝟕:𝟎𝟎 – 𝟎𝟏:𝟎𝟎

Ulaz: besplatan

 

Foto: Sandro Sklepić