Dobar početak vikenda: Tatari Brunch uz Piena pjenušac u RougeMarin Cityju

Ako subotom ujutro želite isprobati nešto novo, fino pojesti i podružiti se s prijateljima uz odličan pjenušac, Tatari Brunch u poznatom restoranu RougeMarin City u Petrinjskoj pravo je mjesto za vas. Koncept, koji je u potpunosti osvježio ponudu na zagrebačkoj špici subotom, nudi brojne tatarske zalogaje koji će raznježiti naše nepce, ali i puno drugih iznenađenja.

„Ovaj koncept volimo nazivati Nastavljamo s feštom brunch jer je zapravo produžetak izlaska petkom ili sjajna uvertira za izlazak subotom. Tatarski sam spojio zato što inače nije običajan u jutarnjim terminima i obično se služi za večeru i u svečanim prigodama. Samim tim idealan je za početak i završetak dana, odnosno da provedemo cijeli vikend u modu zabave i uživanja. Osim klasičnog tatarskog od beefsteaka kojem ćemo dati naš kulinarski twist, radit ćemo tartarski od tigrastih kozica i lososa. Osim toga, goste očekuje još nekoliko brunch jela iznenađenja“, ističe poznati hrvatski chef Marin Medak, dodajući da goste očekuje i atraktivan i dosad u Zagrebu neviđen način serviranja Piena pjenušca, partnera projekta, koji će svake subote oplemeniti sezonskim voćem i koktelima na temu pjenušaca.

RougeMarin ekipa

Tako su na premijeri Tatari Bruncha u RougeMarin Cityju gosti uživali u finim okusima, a poznati chef je pripremio  čak tri tatarska specijaliteta: beefsteak tatarski s kremom od ljutike, na pita kruhu, s dehidriranim žumanjkom, escabeche ukiseljenim povrćem, hrskavom kožicom od piletine i maslacem od paprike i pilećih čvaraka.

Uslijedio je tatarski od tigrastih kozica, na tostiranoj focaccii s chutneyjem od manga, uljem od bosiljka, pestom od sušenih rajčica i čipsom od češnjaka.

I treći tatarski koji je bio od lososa, na prhkom lisnatom tijestu s tahini umakom, krastavcima, crvenom narančom, hrskavom kožom od lososa i sezamom.

Osim toga, posebno oduševljenje izazvali su Creme Brulée French Toast s tučenim vrhnjem i jagodama te burrata sa satarašom, svježim šparogama i konfitiranim cherry rajčicama.

Creme Brulée French Toast

„Želimo da ovo bude mjesto odlične zabave, opuštene atmosfere uz finu hranu i pjenušac. Svi se želimo dobro zabaviti vikendom, a Tatari Brunch u Petrinjskoj 2, odličan je početak opuštenog provoda” zaključio je Marin Medak koji je na hrvatskoj gastro sceni poznat po svojoj inovativnosti te brojnim uspješnim konceptima za gastronomski užitak i dobru zabavu.

Tatari Brunch održavat će se svake subote od 10 od 13 sati u RougeMarin Cityju u Petrinjskoj 2, a svi koji žele iskusiti ovaj jedinstveni gastronomski koncept trebaju rezervirati svoje mjesto na info@rougemarin.hr  ili 091 509 3191

Foto: Bojan Haron Markičević i Petra Perkov