Zagreb je ovog ljeta još izazovniji s koktelima Boogie Laba

Boogie Lab koncept ne prestaje iznenađivati. Nakon što su predstavili novi Sunshine meni,  odlučili su uvesti novitete i na koktel karti. U Parku kneževa stvaraju iskustva koja su drugačija, koja će nas možda podsjetiti na nešto što smo iskusili. No, već u drugom trenutku shvaćamo da je ovo najbolji koktel koji smo probali.

Jerko Bebić

„Strast za kuhanjem i eksperimentiranjem s jelima, što je možda malo i neobično, dovela me u jedan drugi svijet. Svijet koktela i miksologije u kojem sada uživam.  Nakon godina bartendinga i stjecanja neprocjenjivog iskustva po raznim barovima završavam akademiju IBA-e, a svoje uzore nalazim u raznim literaturama i sadržajima Salvatorea Calabresa i Dalea DeGroffa!“ – otkriva Boogijev barmen Jerko Bebić.

Prvi pisani trag koktela kao pića pojavio se u The Farmers Cabinet, 1803. u SAD-u. Tri godine kasnije pojavljuje se prva definicija koktela kao alkoholnog pića. Do danas smo ih probali na stotine. No, neki se ipak razlikuju od drugih. Boogijevi kokteli pravi su mamac da ovog ljeta vrijeme provedemo u najljepšoj zagrebačkoj gastro oazi. Na ovih pet koktela posebno su ponosni.

JophiEe´l

JophiEe´l je signature koktel koji je svoju inspiraciju našao u anđelu ljepote i umjetnosti, po čemu je i dobio ime. Baziran na odležanom rumu u kombinaciji s crvenim vermouthom, likerom cognaca i naranče te bitterima, ovaj slojeviti digestivni koktel pravi je kontrast slatkih (rum i likeri), te gorkih (vermouth i bitter) nota. Pravi užitak za sve ljubitelje ruma.

Espresso Martini

Espresso Martini – kada govorimo o koktelima možemo reći kako je ovaj koktel nezamjenjiva barska mješavina još od 80-ih godina. Nastao je u Fred`s Clubu u Londonu zahvaljujući mladoj dami koja Dick Bradsella zatražila „something that would wake her up and then f*** her up“ . Vodka u kombinaciji likera kave, espressa te sirupa prava je barska poslastica. Posebnost ovom koktelu daje i Boogijev blend kave.

John Doe

John Doe je još jedan signature koktel koji je nastao u Pragu tokom večernjih druženja, a ime je dobio nedostatkom inspiracije. Kompleksan, slojevit koktel koji je okarakteriziran slatkoćom meda i ljutinom đumbira, zaokružen zemljanim notama mezcala te slanim, dimljenim okusom whiskeya, svrstava ovaj koktel na sami vrh Boogie koktel karte. Citrus postiže balans između slatkog i ljutog, a bjelanjak daje teksturu i vizualni sklad koktela.

Pornstar Martini

Pornstar Martini apsolutni je hit barske scene. Nastao u Londonu 2000ih godina u Townhouse Baru inspiran posjetom Douglasa Ankraha u strip club. Zanimljiv dio ovog koktela je Vanilla vodka koja se se infuzira u samom Boogie Labu posebnom bourbon vanilijom koja s Madagaskara uz par sastojaka koje nam koktel majstori nisu otkrili, jer kako kažu treba ostati nešto i gostima na maštu.  Uz passionfruit puree, sok limete, liker marakuje ovaj koktel se služi sa shotom prosseca, u ovom slučaju Štamparovim Urban White pjenušcem i ostavlja nezaboravno iskustvo okusa.

Silen

Silen je sinonim za zabavu. Inspiriran je Silenusom, savjetnikom grčkog boga Dioniza koji je ujedno bio i organizator razuzdanih zabava. S fokusom na suhi anis, osvježavajući sok limete, slatkoću sirupa i badema te neizostavni bitter touch koji tvori savršen balans, koktel se završava soda vodom kako bi postao pravi osvježavajući ljetni fizzy long drink.

„Iako smo tek na početku ovog putovanja, svakim danom nastojimo biti bolji, učimo, slušamo feedbackove, razvijamo nove stvari na svim segmentima koncepta koji ste tako brzo prepoznali i dali nam još veći poticaj da od Sunshinea do Moonlighta i mi i gosti provedemo u Goodtimesu!“ – zaključuje Jerko Bebić.

Foto: Filip Popović.