Restoran Taverna 1860 iz Zeline, među 100 najboljih u Hrvatskoj

U 28. izdanju knjige „!00 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2023/24, proglašeni su najboji restorani u Hrvatskoj. U konkurenciji od 2.400 restorana, za koje je glasalo je više od 20.000 gostiju, ugostitelji i Časni odbor projekta, među laureatima našao se i restoran Taverna 1860 iz Zeline.

„Svi znamo da se gosti u destinaciji žele osjećati posebno, a posebno će se osjećati kada probaju nešto što nisu vjerojatno nigdje drugdje. Stoga čuvajte i nudite svaku svoju posebnost, makar to bio i samo začin iz vašeg vrta, ili namirnica od susjednog dobavljača. To je ono što čini razliku“, istaknula je voditeljica projekta Restaurant Croatica 2022., Karin Mimica.

Ugodan ambijent restorana Taverna 1860

Lijepo uređen podrumski prostor restorana Taverna 1860 odiše toplinom, u njemu se ističu zidovi od stare cigle, namještaj od drva i kovanog željeza. Niše su ispunjene vinskim bocama a pogled privlači i stari radio na polici. Kao da ste u velikom ladanjskom dnevnom boravku.

Odlični gableci

U ovom restoranu Taverna 1860 koji je izgrađen te godine i smješten uz glavnu cestu u centru Donje Zeline, svakodnevno se od 10 do 14 sati mogu pojesti odlični gableci. Ponuda mesa s roštilja uvijek je dobar izbor jer ga nabavljaju s domaćih farmi, a kotleti, lungići i pljeskavice su sočni, fino pečeni, posluženi uz domaće namaze.

Mesna i riblja jela te ponuda za vegane

Osim jela s mesom, u restoranu Taverna 1860 pripremaju i jela od ribe, a imaju i ponudu za vegane. Slasna jela koja oduševljavaju goste priprema chef kuhinje Goran Lemić, kuhar s  internacionalnim iskustvom koji je radio u eminentnim domaćim restoranima (Interkontinental, Okrugljak). Majstor je meksičke i španjolske kuhinje, a svoje iskustvo i znanje spaja s domaćom kuhinjom, te svojim gostima sprema nezaboravne gastro doživljaje.

Uparivanje vina i jela

Tomo Kotarski je somelier, barista i vinski pjesnik s dugogodišnjim iskustvom u restoranskom poslu koji će vam odlično sljubiti vina s mesnim specijalitetima. „Želimo biti drukčiji“,  kažu Goran Lemić i Tomo Kotarski, vlasnici Taverne 1860,  a slogan i moto samo to potvrđuje: „Život je kratak-okus traje!“

Prostor nudi i mogućnost organiziranja manjih svečanosti do 65 osoba, a prekrasna vrtna terasa i dječje igralište samo upotpunjuju kompletnu ponudu za cijele obitelji i društva.

 

Foto: TZ Sveti Ivan Zelina, Facebook restorana Taverna 1860