Novo izdanje VINUM.IN-a

U bespreglednim rijekama tik-toka, Instagrama, manjih i većih portala, hrabro i ponosno stoje printana izdanja. Ne pišem to iz nostalgije, svjesna sam novih vremena, mogućnosti munjevitog širenja vijesti i razmjeni podataka, ali imati u ruci nešto otisnuto na papiru, poseban je osjećaj. Jer, to je trajno, postojat će na papiru dok ga netko fizički ne uništi. Dok, primjerice, na portalu, ispravke, antidatiranja i ostala čuda možeš izvesti u svakom trenutku.


Tako hrabro i ponosno na kioscima Tiska stoji jedini printani časopis o vinu i ostalim finim kapljicama – VINUM.IN, vlasnice i glavne urednice Dijane Grgić. Zapravo, Diana je vrlo hrabra, a bogme i uporna, pomalo tvrdoglava, ali neka je!


Prije nekoliko dana predstavila je u prostorima Spaces Matrix svoj trinaesti broj u kojem je povećala broj suradnika. Ne samo domaćih autora, nego i stranih koji će redovito ispunjavati stranice VINUM.IN-a pišući o vinogradima, vinarima i vinima svojih zemalja.

Tradicionalno, predstavljanje novog broja bilo je upriličeno za uzak krug prijatelja i suradnika, kojima su predstavnici vinarija čije se etikete pojavljuju u časopisu točili fina vina. Bilo je tu i craft pive i žešćih kapljica, finih oblizeka, a prostoriju je ispunio smijeh, pozitivna energija i dobra volja.

Atmosfera postala još svečanija nakon što je Dijana Grgić s gostima podijelila vijest da je prva u Hrvatskoj postala članica udruge Circle of Wine Writers koji okuplja 250 cijenjenih i poznatih vinskih novinara, pisaca, sommeliera i poznavatelja vina te destilata iz cijelog svijeta. Čestitamo joj i želimo još mnogo napisanih redaka, kušanih dobrih kapljica i upoznavanja poznatih i manje poznatih, ali ne i manje zanimljivih vinara, vinarija i vina.

Tekst: Sunčana Barušić
Foto: Mario Draušnik