Uskoro počinje 30. Međunarodni ljetni karneval u Novom Vinodolskom

U godini u kojoj Novi Vinodolski slavi 145 godina organiziranog turizma, najšarenija manifestacija godine također slavi svoju okruglu obljetnicu. Naime, Veliki međunarodni ljetni Karneval održava se po trideseti puta.

Karnevalska događanja započinju već 27. lipnja izložbom fotografija ljetnog karnevala. Izložba će biti otvorena iu prostoru Turističko informativnog centra Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski i duž Korza hrvatskih branitelja te ćete retrospektivu 30 godina ljetnog karnevala moći pogledati kroz cijeli karnevalski tjedan. Otvorenje izložbe je u utorak, u 19 sati u TIC-u Novi Vinodolski.

Prvi od tri vesela dana zabave i dobrog raspoloženja počinju već u četvrtak, 29. lipnja karnevalskom uvertirom na kojoj će nastupiti šest DJ-eva DJ Akademije na dvije pozornice, a koji će puštati razne žanrove glazbe. Za bolji ugođaj bit će postavljene i disko kugle uz pozornice, pa je zabava zajamčena od 19 sati.

Već tradicionalno, u petak, 30. lipnja gradom prolazi povorka dječjeg karnevala. Maškarana povorka počinje u 20 sati, a 400-tinjak veselih dječjih maski uljepšati će Korzo hrvatskih branitelja. Nakon vesele maškarane povorke slijedi dječji program za djecu na Trgu Ivana Mažuranića, ali i zabava za odrasle na dvije pozornice. Za glazbeni dio programa zadužene su grupe Trend i Trio Family. Uz maškarane grupe pozvana su i sva djeca izvan grupa da se maskiraju i pridruže povorci te prošeću našim Korzom.

Subota je, naravno, rezervirana za veliko finale karnevala i Veliku međunarodnu povorku na kojoj će ove godine sudjelovati 34 karnevalske grupe sa preko 1000 veselih maski. Korzom hrvatskih branitelja prodefilirati će astronauti, sirene – kraljice mora, Tom Cruise preletjeti će korzo svojim F-14 avionom…

Za sada vam nećemo otkriti sve maske, ali posjetioci će zasigurno biti oduševljeni. Najbolja i najkreativnija maska osvojit će i bogatu nagradu. Maškarana povorka počinje u 20 sati, a zabava će se nastaviti uz glazbu na čak tri pozornice za koju će biti zadužene grupe Insula, Venus i Unique.

 

Foto: arhiva TZ Novi Vinodolski