Nazdravite Novoj na zdravici novoj, u Novom Vinodolskom

Uz atmosferu obasjanu svjetlucavim ukrasima i mirisima božićnih delicija, protekli tjedan bio je ispunjen nezaboravnim trenucima na adventskim događanjima kod Mažuranića. Središte grada pretvorilo se u čarobno mjesto na kojem su djeca iz Dječjeg vrtića Fijolica, djeca polaznici Glazbeno-engleske čudotvornice, poseban animacijski program s LED rekvizitima kao i brojni glazbenici oživjeli blagdanski duh. Uz dječje programe svoje mjesto na adventu pronašli su grupa Mirakul, Grooversi, brojni DJ-evi te Damir Kedžo koji je svojim koncertom raspjevao Trg. Zarazni ritmovi širili su se trgom stvarajući plesnu atmosferu ispunjenu veseljem.

No, i ovaj tjedan u Novom Vinodolskom sprema se nova doza uzbuđenja i zabave! Već u petak, 29. prosinca Advent kod Mažuranića poziva sve na nevjerojatan novogodišnji warm up uz Techno Vikingse i DJ Sašu Šoštarića.

Subotnja noć neće biti ništa manje spektakularna. Pod svjetlima zvjezdanog neba uz mirise najukusnijih delicija atmosferu će zagrijati band Cabaret i DJ Matko. Zavladati će dinamična plesna atmosfera koja će posjetitelje polako uvesti u posljednju, najluđu noć u godini – Staru godinu.

Novoj godini u Novom Vinodolskom već se tradicionalno nazdravlja u podne na Zdravici Novoj. U nedjelju, 31. prosinca grad će još jednom postati epicentar zabave dok se ispraća stara i s veseljem dočekuje nova godina. Posjetitelje očekuje odlična atmosfera koja će se širiti s dvije pozornice duž centra grada. Na pozornici na Trgu Ivana Mažuranića izmjenjivati će se grupe Eureka i Venus dok će za plesne ritmove na Trgu Vinodolskog zakona biti zadužen Kvartet Unique.

Za odličnu hranu pobrinut će se četiri adventske kućice sa delicijama, slasticama i kreativnim napitcima, Lovačka društva Gradina i Košutnjak sa lovačkim gulašem i kobasicama, Ružica Vinodola sa kuhanim vinom te Udruga 51+ koja će dijeliti krafne pored ulaza u Kuću Djeda Božićnjaka.

I ove godine će se na tri mjesta moći kupiti šalica sa kuponom uz koju se u neograničenim količinama može konzumirati kuhano vino kod udruge Ružica Vinodola te pojesti lovačka delicija kod naših lovaca. Cijena novogodišnjeg paketa ove godine biti će 10,00 eura.

Najmlađe na Frankopanskom trgu očekuje poseban pozdrav sa Sjevernog pola. Na Sjevernom polu djeca će se moći poigrati u igluu, odmoriti na santi leda uz društvo strašnog bijelog medvjeda i slatkog pingvina ili se pak družiti sa snjegovićem i Eskimima koji su za njih pripremili poseban animacijski program.

Službeno odbrojavanje, nazdravljanje i doček u podne na Trgu Ivana Mažuranića biti će održan uz posebne efekte i najljepše želje, a na gostima je samo da dođu i uz zdravicu i šalice ispunjene toplim kuhanim vinom, oproste se od stare godine.

 

Foto: Ivor Mažar i TZG Novi Vinodolski