Boogijevi sladoledi Ice Ice Baby hit su ovog ljeta

Gianduja – lješnjak – dvije kuglice sladoleda, kornet iz LAB-a s tostiranim lješnjacima i slanim karamelom, Pistacchio s limunom  – dvije kuglice sladoleda, kornet iz LAB-a s kremom od limuna te tostiranim sjemenkama buče. Granita (tal. Sorbet) od badema s espressom – dvije kuglice granite od badema, sicilijanski brioche i espresso koji se služi za doručak ili na brunchu, Malina i marelica na štapiću od sorbeta maline i marelice, miso karameliziranih sjemenki suncokreta, te Gentelmans Popsicle koji se sastoji od dvije kuglice sladoleda aromatizirane duhanom s Rye whiskeyem, čokoladom i tostiranim lješnjacima, novi su ljetni hitovi Boogie Laba iz Parka kneževa.

Ekipa iz sada već dobro poznate gastro adrese, ususret najavljenim paklenim vrućinama u Zagrebu, zajedno s chefom i konzultantom Dinom Galvagnom osmislila je sladolede koje su uvrstili u Ice Ice Baby meni. Ovaj novi ljetni hit svojim okusima pojam sladoleda stavlja na jednu novu razinu.

Dino Galvagno i Karlo Vulin

„Za razliku od većine slastičarni, mi koristimo sve svježe prirodne sastojke. Naš sladoled nema dugi vijek trajanja, stoga ga radimo svaki dan. Ovo je praktična metoda da se sladoled zamrzne tog trena. Naša slastičarka Josipa radi kornete. I to svježe, nakon što od gost naruči sladoled, tako da su svježi, hrskavi i ukusni“,  izjavio je konzultant i chef Dino Galvagno.

Prehrambeni tehnolog Karlo Vulin iz Boogie Laba je dodao: „Tekućim dušikom dobivamo najbrže smrzavanje na minus 260 °C. Uz ostale sastojke za kornete koje sami radimo, koristimo brašno iz naše pekare, potom sladno brašno i brašno od proklijale pšenice. Ona se tostira i melje te daje dodatan okus i strukturu!“

Uz ovakve kombinacije ljeto u Zagrebu zaista može početi.

Foto: Filip Popović.