Boogie Lab, bistro, bakery i bar novo je cool mjesto u Zagrebu

Otvorio se najveći pekarski laboratorij. Boogie Lab je bistro, pekarnica i bar koji se smjestio u novom kompleksu Park kneževa u Ulici Kneza Borne u Zagrebu na više od 450 m2 unutarnjeg prostora, te velike terase s dvorišne strane, prekrasne interpolacije koju potpisuju VMD I 3LHD studio.

Za otvaranje Boogie Laba zaslužni su Karlo Vulin i Mladen Vidović, koji su udružili znanje i keirali mjesto u kojem gosti mogu uživati od 7 sati ujutro, pa sve do ponoći.

Mladen Vidović i Karlo Vulin

“Ovaj bistro u retro izvedbi ima 150 sjedećih mjesta, unutra i na terasi koja je odvojena od gradske vreve. „Imali smo odriješene ruke prilikom uređenja prostora. Želja nam je da se gosti dobro osjećaju u ovom prostoru. Koncept najbolje opisuje slogan sunshine, moonlight i good times preuzet od poznatog refrena pjesme Blame It on the Boogie grupe Jacksons 5!“ – otkriva Mladen Vidović prema čijim idejama je dizajniran ovaj prostor.

Laboratorij okusa Boogie Lab postavljen je tako da razvija nove tehnologije, okuse i jela. Koncept Boogie-a počinje u ranim jutarnjim satima kada dominira priča craft pekarnice i doručka s naglaskom na kruhove koji se peku na licu mjesta te jela koja se mogu ponijeti. Peciva od lisnatog tijesta s raznim nadjevima, kombinacije kiselih gljiva i bešamela, pečenih cherry rajčica, pesta od bosiljka do egzotičnih kombinacija poput kimchia i pizze iz pravokutnih plehova samo su dio jutarnje ponude.

Kako dan odmiče, u periodu od 9 do 12 sati ovdje je sve podređeno brunchu koji će gosti rado provesti u društvu poslovnih partnera ili pak prijatelja. Brunch meni uključuje eggs benedict, shakshuku i druge delicije. Za ručak postoji je izbor od devet jela među kojima su tjestenine od fermentiranog tijesta s umacima i punjenjima, bogate salate, piletina sa sourdough mlincima te drugo.

„Namirnice se u Boogie-u iskorištavaju maksimalno, npr. ako u pekarnici ostane kruh, prokuhava se i puštamo da fermentira dva dana, procijedi se i od ostatka mase radimo pastu koju koristimo u okruglicama nalik na falafel. Izdvojeni sok se reducira dok ne dobijemo umak prepun okusa, koji zatim dodajemo raznim jelima. Tako namirnicama dajemo novu namjenu!“ – otkriva Karlo Vulin, jedan od začetnika sourdough revolucije, te dodaje: „Ono što nam ostaje od lisnatog tijesta, koristi se za pripremu slatkog složenca od kruha ili bread pudinga“.

Od 18 sati završava dnevna ponuda te počinje ona večernja. Velikim zavjesama, kao u teatru, odvaja se dnevni dio, počinje good times atmosfera te vrijeme moonlight menija čiji su zalogaji u obliku tapasa. Svako jelo nosi jedno tijesto koje je unaprjeđeno na njima svojstven način. Namirnice koje koristi Boogie lokalnog su porijekla, mlijeko je tako s Velebita, sirni proizvodi su iz sirane Vedrine, a povrće je s Dolca.

Boogie bar nudi dva blenda Boogie kave te crfat piva. Za vinsku priču zadužen je bio Zvonimir Krželj, dok je barmen Jere Bebić kreirao koktel kartu inspiriran koktelima s početka 20. stoljeća i pića iz razdoblja američke prohibicije.

Boogie će sigurno postati mjesto kojem će se gosti svakodnevno rado vraćati. Nekoliko njegovih priča, uređenje koje pri svakom dolasku otkriva nove detalje, te osoblje koje će prepoznati želje gosta, najbolja su pozivnica.

 

Foto: Filip Popović i Sunčana Barušić