Ernest Tolj Dingač 2019. najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u povijesti

Wine Enthusiast, jedan od najrelevantnijih svjetskih časopisa, ocijenio je Ernest Tolj Dingač 2019. sa 99 od mogućih 100 bodova, čime je postalo najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u povijesti. Ernest Tolj Dingač 2019. limitirana je serija vina, a njegova prodaja ima humanitaran karakter. Naime, Saint´s Hills vinarija sav novac donira nezbrinutoj i potrebitoj djeci.

Kroz Zakladu Saint´s Hills for Kids vinarije svake godine pomažu djeci kojima je pomoć najpotrebnija, i svake godine vino koje će se prodavati u humanitarne svrhe rade s posebnom pažnjom, pa limitirane serije imaju plemenitu misiju.

Ivana i Ernest Tolj, vlasnici vinarije Saint´s Hills

Prošle godine Wine Enthusiast je vino Ernest Tolj Dingač ocijenio s 97 bodova, ali ovogodišnjih 99 bodova od mogućih 100 ovo je vino svrstalo na tron najboljih. U njegovu izradu uložen je poseban trud: nakon ručne selekcije grožđa sorte plavac mali, vino je fermentiralo u posebnim barrique bačvicama, potom je dvije godine dozrijevalo u bačvama od hrasta. Nakraju je punjeno u posebne boce od tamnog stakla ukrašene motivima vinarije napravljenih od platine.

Danas je na web shopu vinarije https://bit.Iy/ETDingac2019 dostupno 99 od ukupno 800 boca Ernest Tolj Dingač 2019., koje će uskoro biti u prodaji, a isporuka se očekuje u mjesecu lipnju.