Arhiva oznaka za: Saint´s Hills

U subotu, 18. ožujka u Nico´s Bar&Bistrou toče se nove berbe vinarije Saint´s Hills uz odlične rižote

Za ovaj vikend, točnije, subotu, 18. ožujka, prognoza je za Zagreb – doslovce bez oblačka, a grijati će nas sunce na 14°C. Pa, ako i bude hladnije, nema veze, jer Nico´s Bar&Bistro u ulici Augusta Cesarca 6 (dvorište kuće Europe na Europskom trgu) ima grijane terase. A, na njima će se u subotu, od 12 do 15 sati moći kušati vina vinarije Saint´s Hills i to nove berbe Saint´s Hills Mala Nevina i Saint´s Hills Posh uz koje će se posluživati Nicos rižoto Zaferano ili Nicos rižoto sa šparogama, po cijeni od 7€.

Ovo je druga subota kako se u Nico´s Bar&Bistrou održavaju takve manifestacije, a to je samo početak aktivnosti u kojima će se udružiti prostori bar+restoran povezani s velikom terasom. „Želimo se baviti tematskim susretima, u dnevnim, ali i večernjim satima u kojima ćemo udružiti snage s poznatim vinarima i kuharima i pružiti gostima novi način uživanja u hrani i piću. Subotom će se manifestacije uvijek održavati u jutarnjim, odnosno podnevnim satima, dok će večere uvijek biti tematske“ kaže Ivan Srdar, jedan od ponajboljih hrvatskih barmena koji će budno paziti da gostima ništa ne nedostaje.

Budući da je koncept restorana talijanska kuhinja, prošle subote su se uz prosecco i aperol spritz mogle kušati odlične pinse (s pršutom ili kozicama), a ove subote gosti će imati priliku ocijeniti njihovo umijeće (pod vodstvom chefa Velimira Cindrića) u pripremanju talijanskih rižota koji uvijek pokrenu rasprave o načinu dobivanja prave kremoznosti i mješavine okusa.

„Za naše stalne i buduće goste pripremamo mnogobrojna iznenađenja. U nadolazećim tjednima biti će i glazbe, predstavljanja vinarija, sljubljivanja jela s vinima ali i koktelima… spremamo velike užitke za sve ljubitelje dobrih kapljica i finih zalogaja“, kaže Ivan Srdar.

Ernest Tolj Dingač 2019. najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u povijesti

Wine Enthusiast, jedan od najrelevantnijih svjetskih časopisa, ocijenio je Ernest Tolj Dingač 2019. sa 99 od mogućih 100 bodova, čime je postalo najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u povijesti. Ernest Tolj Dingač 2019. limitirana je serija vina, a njegova prodaja ima humanitaran karakter. Naime, Saint´s Hills vinarija sav novac donira nezbrinutoj i potrebitoj djeci.

Kroz Zakladu Saint´s Hills for Kids vinarije svake godine pomažu djeci kojima je pomoć najpotrebnija, i svake godine vino koje će se prodavati u humanitarne svrhe rade s posebnom pažnjom, pa limitirane serije imaju plemenitu misiju.

Ivana i Ernest Tolj, vlasnici vinarije Saint´s Hills

Prošle godine Wine Enthusiast je vino Ernest Tolj Dingač ocijenio s 97 bodova, ali ovogodišnjih 99 bodova od mogućih 100 ovo je vino svrstalo na tron najboljih. U njegovu izradu uložen je poseban trud: nakon ručne selekcije grožđa sorte plavac mali, vino je fermentiralo u posebnim barrique bačvicama, potom je dvije godine dozrijevalo u bačvama od hrasta. Nakraju je punjeno u posebne boce od tamnog stakla ukrašene motivima vinarije napravljenih od platine.

Danas je na web shopu vinarije https://bit.Iy/ETDingac2019 dostupno 99 od ukupno 800 boca Ernest Tolj Dingač 2019., koje će uskoro biti u prodaji, a isporuka se očekuje u mjesecu lipnju.