Posebnim vlakom dođite na 4. Zalazak u vinogradu u Brodskom Stupniku

Umjetničko – hedonistička manifestacija 4. Zalazak u vinogradu održat će se 14. lipnja 2024. godine, uz vinograde i hotel Stupnički dvori u Brodskom Stupniku.

Uz kušanje lokalnih vina i nagradno fotografiranje zalaska sunca, organizatori – Turistička zajednica Meridiana Slavonica i Marija Vukelić – jamče odličnu zabavu. Ove godine nastupit će Lela Kaplowitz quintet, nastavljajući se na jazz izvedbe izvođača prethodnih godina.

Vinski vlak do Brodskog Stupnika i natrag!

Kako doći do Brodskog Stupnika i užvati u finim kapljicama? Vrlo jednostavno: svi vinoljupci i ljubitelji prirode koji se odluče na dolazak u Brodski Stupnik, imaju cijeli vlak  na raspolaganju uz simboličnu cijenu (2,50 €).

Vlak kreće s Glavnog zagrebačkog kolodvora u 11 sati i 11 minuta. Potom se zaustavlja na postajama Maksimir 11.19 – Trnava 11.23 – Čulinec 11.27 – Sesvete 11.34 – Dugo Selo 11.46 a dolazak na stanicu Kuti uz Brodski Stupnik, planira se u 15.01 sati.

Organizatori jamče da u vlaku neće biti dosadno. Naime, za vrijeme vožnje Marija Vukelić će održati edukativno-zabavnu radionicu „Graševina na tračnicama“, na kojoj će se moći kušati ponajbolje Graševine.

Sačuvajte kartu jer ona vam jamči i povratak u Zagreb: 19.49 Kuti –  Dugo Selo u 22.55 – Sesvete 23.08 – Čulinec 23.15 – Trnava 23.18 – Maksimir 23.22 i Zagreb Glavni kolodvor u 23.30 sati.

Radionica i kušanje vina

Na početku manifestacije u Brodskom Stupniku održat će se edukativna radionica s lokalnim vinima naziva „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“ za koju se nerijetko traži mjesto više.

Informacije o vinima moći će se pronaći i na štandovima uz hotel, na kojima će vinari osobno promovirati svoja vina.

Inspirativni umjetnički trenutak jest foto-natječaj: organizira se nagradna igra „hvatanja“ najljepšeg zalaska sunca putem Facebook platforme. Cilj je fotografiranje atmosfere vina i umjetnosti u trenutku zalaska sunca: po završetku natječaja, stručni žiri odabrat će najljepši i najautentičniji kadar, a autor fotografije dobiva prigodnu nagradu poput noćenja u jednom od objekata na području TZ Meridiane Slavonice.

Večera u restoranu hotela Stupnički dvori

Za one koji žele ostati i uživati u destinaciji na stranicama TZ Meridiana Slavonica mogu se naći informacije o smještajnim kapacitetima.

Odlučite li se noćiti na destinaciji, preporučamo večeru u restoranu hotela Stupnički dvori naziva „Okusi graničarskog Posavlja“, koja počinje nakon proglašenja pobjednika nagradnog foto-natječaja.

Pomno birani sljedovi bit će sljubljeni s vinima na najbolji mogući način, te će se gosti upoznati s lokalnom eno/gastronomskom ponudom. Večeru treba posebno rezervirati na stranicama restorana Stupnički dvori.

Nagrađena manifestacija

Zalazak u vinogradu privlači sve veći broj posjetitelja, a svjedok tomu je brončana povelja Suncokret ruralnog turizma u kategoriji Vinski turizam. Budite i vi dijelom opuštajuće atmosfere uz Bakhovu kapljicu i jazz u vinogradu, doživite ljepotu stupničkih i oriovačkih vinorodnih brežuljaka – i sigurno ćete im se opet vratiti.

 

Više informacija o vlaku: info@tzms.com.hr

Za vinsku radionicu u vlaku „Graševina na tračnicama“:

marijavukeliczg@gmail.com

 

Foto: Julio Frangen, Danijela Kuzmić Domorad i Sunčana Barušić