Međunarodna vinska smotra VAPT 2024. oduševila ekskluzivnošću i kvalitetom ponude

Ekskluzivni događaj Vino-trade Acrobat portfolio tasting koji spaja vrhunska vina, šampanjce, destilate i gastro priču iz cijeloga svijeta održao se u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn i to zahvaljujući dvojici uspješnih i ambicioznih uvoznika i distributera, Dine Kušena i Juraja Duspera.

Na međunarodnoj poslovnoj vinskoj smotri VAPT 2024. izlagali su brojni svjetski proizvođači, a posjetitelji su imali izvrsnu priliku kušati njihove proizovde. Potpunijem užitku kušanja doprinijele su i cijenjene vinske čaše Zalto Universal.

Na trećem izdanju predstavila su se prestižna imena svjetske vinske scene i cijenjenih svjetskih destilerija, a njima su parirale i dvije hrvatske vinarije: obiteljska vinarija Barun iz Krašića, u vlasništvu obitelji Josipa i Mare Barundić, koja je posjetitelje oduševila svojim kvalitetnim vinima i pjenušcima među kojima se istaknuo pjenušac 100+ Pas dosage od grožđa iz vinograda starijeg od 100 godina i vinarija Marko Sladić iz Plastova, 5 km udaljenog od Skradina, u kojoj su stariji brat Marko i mlađi Ivan naslijeđe svojih djedova uveli u novo tisućljeće, iznenadivši prisutne odličnim vinom Sladić Maraština i drugim kvalitetnim kapljicama.

Za hidrataciju i osvježenje nepca pobrinuli su se španjolska mirna voda 22 Artesian Water La Rioja proizvođača Global Premium Brands, francuska mineralna gazirana voda Sas Des Eaux De Saint Geron i bezalkoholno piće s okusom đumbira i čilija – Pimento Gingembre.

Posjetiteljii su mogli kušati i prvoklasne gastronomske proizvode poput prvog organskog kavijara na svijetu Caviar de Riofrío, šunke od autohtone crne svinje „pata negre“ koju proizvodi tvrtka Blázquez, slovenskih kobasica od divljači poizvođača BioSing i Kobe govedine vlasnika Maruyu farme Seide Hirooke. Tvrtka Acrobat, Dine Kušena, postala je prvi licencirani zastupnik Kobe govedine iz Japana u siječnju ove godine.

Vrhunski masterclassovi u sklopu VAPT-a 2024. pružili su jedinstven i poseban doživljaj kakav se ne može često iskusiti, a događanje je bilo okrunjeno dvjema ekskluzivnim gala večerama u dva renomirana zagrebačka restorana.

 

Foto: Ognjen Karabegović