U termama Olimia zvijezde bruncha – guska i mlinci na moderan način

Nakon prvog bruncha na kojem su gosti uživali u jelima od gljiva, buče i kestena, Terme Olimia za 12. studenog najavljuju druženje uz glazbu, dječje animacije, brojne specijalitete, među kojima su i gastro-zvijezde studenog – guska i mlinci

Gljive, buče i kesteni – ima li boljih sinonima za jesen od ovih plodova prirode koji nas mame svojim aromama i okusima. A u kojoj mjeri mogu biti inspirativne u kreiranju vrhunske gastro priče uvjerili su se gosti prvog bruncha u Wellness hotelu Sotelia u Termama Olimia, koji su uživali u modernim varijantama ovih sezonskih namirnica.

Delicije na prvom brunchu

File losos pastrve s pečenim kestenima, pureća rolada s kestenom i bundevom, ravioli od bundeve u umaku od kestena…, samo su dio delicija posluženih na prvom brunchu u Termama Olimia, koji je oduševio posjetitelje, te na najbolji mogući način najavio ciklus gastro-događanja nedjeljom u ovim slovenskim termama.

Zvijezde mjeseca

Svaki mjesec chefovi Wellness hotela Sotelia predstavit će zvijezde mjeseca. Nakon listopada i uživanja u plodovima jeseni, tema u studenom bit će guska i mlinci na moderan način. Red fantastičnih zalogaja, red glazbe i animacija za djecu – šteta bi bila propustiti najnoviji brunch, koji se održava 12. studenog.

Štajerski sushi

Confit od guščjih bataka na Waldorf salati, dimljena pačja prsa na kesten pireu, pečena patka i guska po receptu naših baka, mlinci s vrhnjem…, samo su dio bogatog jelovnika. Za one koji nisu ljubitelji ove vrste mesa, na bogatom brunch stolu naći će se i druge delicije: od raznih juha, preko sporo pečenog svinjskog vrata, krvavica, šunke u medu i štajerskog sushija s dimljenim lososom i hrenom…, do nekoliko vrsta slastica.

Priprema bučnice pred gostima

Na slatkom stolu tako će biti posluženi vinska pita, tartufi od šljiva s čokoladom, čokoladna torta s vinom, kolač Staza kestena, kuhane kruške u crnom vinu, kolač od skute s muškatnom bundevom, a chefovi će se pobrinuti ne samo za fine okuse, već i za pravi show. Naime, pred samim će gostima demonstrirati i vještinu pripreme nekih jela, među kojima i bučnice.

Renesansa bruncha

Brunch, taj hibrid između doručka i ručka, doživljava posljednje vrijeme pravu ‘renesansu’, jer je modernog koncepta, prilagođen načinu života nove generacije i, ne manje važno, vrlo Instagram friendly. Cijena ovog nezaboravnog gastro događaje je 29 eura po osobi; za djecu do 12 godina 15 eura, dok je brunch za najmlađe, do četvrte godine, gratis.

Informacije i rezervacije: recepcija.sotelia@terme-olimia.com ili na broj telefona +386 3 829 60 00.

Foto: Terme Olimia