Njivice vas očekuju s najslađim festivalom – Festivalom sladoleda

Na šestom po redu Festivalu sladoleda koji se održavana na šetnici u Njivicama na otoku Krku, očekuje vas 17 tematskih ice cream cornera, čiji vlasnici i sladoledni kreativci nude posebne sladolede. Ima za svakog ponešto – Popsicles sladoleda gin tonic ili Aperol spritz, kremastih kuglica u crnom kornetu, ali i sladoleda od baklave, ledeni vafli punjenih sladoledom….

Ove je godine Festival sladoleda dobio veliki zamah. Sladoledi se poslužuju na čak 17 lokacija, a zanimljiva scenografija te bogat animacijski i glazbeni program dodatan su motiv za dolazak u destinaciju. Šesto izdanje festivala bilježi najveći broj izlagača do sada, a velik interes lokalnog stanovništva te stranih turista motivacija su da festival u narednim godinama nastavi rasti” kazala je  Andrea Čutul, direktorica TZ Omišalj Njivice.

“Mirna Sišul, autorica vizualnog identiteta festivala, osmislila je i dovitljive majice, a posebno zahvaljujem svim izlagačima koji su se uključili u festival s maštovitim okusima sladoleda te lokalnim proizvođačima, ugostiteljima i hotelijerima koji su dali svoj veliki doprinos festivalu“ dodala je Andrea Čutul, direktorica TZ Omišalj Njivice.

Festival sladoleda nije okupio samo proizvođače ove omiljene ljetne slastice – zabava traje do kasnih sati uz brojne performanse, nastupe i gastro corner s potpisom 100 Gušti Food trucks-a. Za najmlađe su osmišljene edukativne radionice u Kids corneru koje počinju svakoga dana od 10.00 sati i održavaju se u parku ispod Aminess Gaia Villas.

U ovoj dječjoj oazi izrađuje se nakit, igra, pleše uz kids disco, smije uz performanse uličnih zabavljača poput Fire magic show performera, isprobava face painting s temom sladoleda, a tijekom kupanja može se sresti pravu sirenu u Little Mermaid Show-u.

Svake večeri od 19.00 sati na Kids stageu organiziraju se zanimljivi programi za najmlađe, a na središnjoj pozornici na rivi očekuju se nastupi brojnih domaćih izvođača. U četvrtak nastupa Domenica, a u petak Gelato sisters. Vikend je rezerviran za zabavu uz Infinity band i Luku Nižetića koji će svojim nastupom zatvoriti Festival sladoleda.

Budući da je šetnica podugačka, a velik je broj izlagača, dajemo mali vodič za slatke, ledene užitke:

Valle Losca sa šarenom trokolicom stiže iz Voloskog, a na festivalu nudi veganske sladolede pripremljene isključivo od voća, a za mliječne koriste mlijeko i vrhnje Veronika. Svi su sladoledi bez glutena, a na ovom korneru preporučujemo sladoled od suhe smokve i sve vrste čokolade.

aRoma Gelato Experience nudi artizanski gelato koji je 100% prirodan i ručno rađen u manjim količinama, a za izradu se koriste samo najkvalitetnije namirnice kao što su Pistacchio di Bronte sa Sicilije, lješnjak iz regije Piemonte, mango Alphonso iz Indije, vanilija s Madagaskara…

Pri suncu by Nina Šarić nudi homemade luxury gelato za kojeg proizvode svoju sladolednu bazu. Iz bogatog asortimana izdvajaju bestsellere – čokolada, badem s medom i sorbet od manga, a u ponudi je i zanatski sladoledi na štapiću s okusom popularnih osvježavajućih koktela Gin Tonic, Aperol Spritz…

Ema ice cream –   u ponudi imaju veganski i bezglutenski sladoled, a šarenilo okusa poslužuje se u kornetima ili čašicama.

Di Mare Desserts – dočekat će vas uz šarenilo okusa i slatkih dodataka, a njihov soft ice moći će se kušati u kombinaciji s bombonima, šarenim mrvicama, lješnjacima, kokosom, šumskim voćem ili šlagom. Koju god kombinaciju odaberete – nećete pogriješiti!

Aminess hotels&resorts se festivalu pridružuje na čak šest punktova na kojima će nuditi Handmade ice cream Frozzie, a pripremili su i nešto posebno za sve ljubitelje kave – Affogato Experience!

Festivalskim sladolednim užicima sa svojom su se ponudom pridružiti i lokalni proizvođači iz Njivica poput Strica, Vijona, Passage ice cream bara, FontaneFratellia, među kojima posebno oduševljava Burbon iza čijih kreacija stoji Jasmin Rudman, energična Njemica, majstorica sladoleda, koja je se preselila u Njivice i počela proizvoditi omiljenu ledenu slasticu. Svakako treba kušati sladoled od baklave, njenog omiljenog kolača.

 

Foto: Nikola Zoko