Arhiva oznaka za: Santa Elisabetta

Definiran konačan blend Santa Elisabette vinarije Benvenuti

U restoranu Plavi Podrum u Voloskom uz pomoć vinskih stručnjaka formiran je konačan blend šeste po redu Santa Elisabette koja je ovoga puta iz berbe 2020. godine. Kompleksan proces rađanja najtraženijeg terana u Hrvatskoj tako je priveden kraju, jubilarni 6. put zaredom.

Albert i Nikola Benvenuti

Braća Benvenuti, vlasnici poznate vinarije, ponovno su okupili odabrani tim sommeliera i vinskih stručnjaka koji su im kroz slijepo kušanje pomogli odabrati finalnu kupažu za njihovo proslavljeno vino.

Kristijan Harjač – najbolji sommelier Hrvatske

Proces konačnog odabira ponavlja se od 2015. godine, kada je pripremljena prva berba Santa Elisabette. Od tada nadalje, početkom svake godine, u Voloskom se okuplja grupa selektora koja bira najbolji blend koji se potom puni u boce i ide na daljnje odležavanje, sve do jeseni, kada se lansira na tržište.

Ove su godine, u odabiru konačnog blenda Santa Elisabette iz 2020., sudjelovali: Rene Bakalović, Davor Butković, Danijela Kramarić, Sandi Paris, Emil Perdec, Sanja Simić, Saša Špiranec, Marko Rundek, Tomislav Mikinac, Kristijan Harjač, Filip Veselovac, Siniša Lasan, Goran Petrić i Zoran Gregorović.

Definiran konačni blend nove Benvenuti Santa Elisabette iz 2019. godine

Kompleksni proces rađanja Benvenuti Santa Elisabette, najtraženijeg terana u Hrvatskoj, priveden je kraju 6. veljače ove godine u restoranu Plavi Podrum u Voloskom, jubilarni peti puta zaredom.

Albert i Nikola Benvenuti, vlasnici vinarije, okupili su tim iskusnih sommeliera i vinskih novinara da im kroz slijepo kušanje pomognu odabrati finalnu kupažu za svoje proslavljeno vino, ovog puta iz berbe 2019. Početkom svake godine, počevši od 2015., braća Benvenuti uz pomoć grupe dobrih poznavatelja domaće i internacionalne vinske scene provjeravaju u kojim je bačvama vino protekle tri godine najkvalitetnije sazrjelo i odabiru njihov najbolji međusobni omjer prije punjenja i odlaganja na daljnje dozrijevanje u bocu od još dodatnih osam mjeseci.

U odabiru konačnog blenda Santa Elisabette iz 2019. sudjelovali su sommelieri Danijela Kramarić, Sandi Paris, Emil Perdec, Marko Rundek, Filip Savić, Tomislav Mikinac, Mario Meštrović, Kristijan Harjač te vinski novinari Sanja Simić, Rene Bakalović, Davor Butković, Igor Luković i Saša Špiranec. Vino se na tržištu očekuje krajem ove godine.