Definiran konačan blend Santa Elisabette vinarije Benvenuti

U restoranu Plavi Podrum u Voloskom uz pomoć vinskih stručnjaka formiran je konačan blend šeste po redu Santa Elisabette koja je ovoga puta iz berbe 2020. godine. Kompleksan proces rađanja najtraženijeg terana u Hrvatskoj tako je priveden kraju, jubilarni 6. put zaredom.

Albert i Nikola Benvenuti

Braća Benvenuti, vlasnici poznate vinarije, ponovno su okupili odabrani tim sommeliera i vinskih stručnjaka koji su im kroz slijepo kušanje pomogli odabrati finalnu kupažu za njihovo proslavljeno vino.

Kristijan Harjač – najbolji sommelier Hrvatske

Proces konačnog odabira ponavlja se od 2015. godine, kada je pripremljena prva berba Santa Elisabette. Od tada nadalje, početkom svake godine, u Voloskom se okuplja grupa selektora koja bira najbolji blend koji se potom puni u boce i ide na daljnje odležavanje, sve do jeseni, kada se lansira na tržište.

Ove su godine, u odabiru konačnog blenda Santa Elisabette iz 2020., sudjelovali: Rene Bakalović, Davor Butković, Danijela Kramarić, Sandi Paris, Emil Perdec, Sanja Simić, Saša Špiranec, Marko Rundek, Tomislav Mikinac, Kristijan Harjač, Filip Veselovac, Siniša Lasan, Goran Petrić i Zoran Gregorović.