Predstavljen digitalni vinski časopis Vinske zvijezde

U zagrebačkom baru Pri Nami, na Zakmardijevim stubama, predstavljen je novinarima, vinskim znalcima i suradnicima drugi broj prvog hrvatskog digitalnog vinskog časopisa Vinske zvijezde. Nastao je proširivši se od istoimenoga vinskog ocjenjivanja na interaktivnu platformu, koja se i dalje bazira na najbolje ocijenjenim vinima, uz pregršt dodatnih vinskih i srodnih tema.

Časopis je nastao pokrenut idejom Darka Posleka, fotografa i grafičkog dizajnera koji je, uvidjevši grafičke i ine mogućosti platforme za vinske teme, predložio suradnju fotografu i vinskom znalcu Juliu Frangenu i Mariji Vukelić, vinskoj stručnjakinji i promotorici.

Ovaj ružičasti broj bio je prigoda da se predstavi ideja, sadržaj i forma – to je jedina vinska platforma na kojoj se može čitati o odličnim hrvatskim vinima, saznati novosti iz svijeta vina ali istodobno i povezivati, preporučati, gledati, slušati i kupovati proizvode i usluge – nudi sve što nosi digitalno doba.

Inovativnost i jedinstvenost se može opisati pridjevima: originalan (jedini digitalan vinski časopis u Hrvatskoj;  digitalan – dostupan svima u bilo kojem trenutku, s bilo koje platforme (računalo, mobitel, tablet); interaktivan – osim čitanja sadržaja, čitatelj istovremeno ima mogućnost pregledavanja videa, online kupnje proizvoda, posjećivanja web stranica, primanja informativnih i edukativnih newslettera, sudjelovanja na društvenim mrežama;  moderan – u potpunosti je usklađen s današnjim trendovima komunikacije (povezan s mrežama i kanalima Facebook, Instagram, Youtube), besplatan – bez mjesečnih pretplata –  i ekološki, bez printa (osim na zahtjev) –  te, slijedom navedenoga s fantastičnim promotivnim mogućnostima!

 

Predviđeno je da izlazi svaka dva mjeseca, a između dva broja, čitateljima će se slati newsletter s novostima i najavama iz vinskoga svijeta. Dva posebna izdanja planirana su za Uskrs i Božić, bavit će se tradicionalnim receptima i sljubljenim vinima za blagdane. Najviše prostora posvećeno je hrvatskim vinarima i vinima koji sudjeluju na ocjenjivanjima Vinske zvijezde.

Više na https://issuu.com/vinskezvijezde/docs/vinske_zvijezde_br_2

 

Foto: Julio Frangen i Sunčana Barušić