Ginger sushi proslavio 10.rođendan!

Brojna poznata lica, predstavnici medija ali i svi prijatelji (i vjerni pratitelji) brenda okupili su se na terasi Ginger sushi bara u zagrebačkoj Masarykovoj ulici kako bi proslavili deseti rođendan jedne od prvih zagrebačkih sushi adresa.

Ne tako davno, prije deset godina zagrebačka gastro scena dobila je novitet – Ginger sushi. Bio je to među prvim sushi barovima u strogom centru Zagreba u kojem su zaljubljenici u ovaj, tada egzotičan zalogaj, mogli isprobati svježe pripremljene sushi kombinacije. Od tada pa sve do danas – slaveći deset godina postojanja, Ginger Sushi u zagrebačkoj Masarykovoj ulici 21 ne odustaje od zadane početne misije da u njemu uživaju sve generacije.

“Postojimo deset godina i naš je put od početaka bio jasan. Željeli smo sushi učini dostupnim svima, posebno pazeći da su namirnice koje koristimo za pripremu svježe, pomno odabrane i ‘umotane’ u rižu kojoj poklanjamo puno pažnje. Danas, kad gledamo unatrag možemo reći kako smo ponosni na svaki korak, posebno na činjenicu da sve više mladih vole i mogu si priuštiti naše kombinacije sushija” – kažu vidno zadovoljni Adriana i Zvonimir Dobrović, sestra i brat koji stoje iza ovog brenda.

Zvonimir i Adriana Dobrović

Rođendanski party kako i priliči bio je veseo, a na terasi ispred Ginger sushi bara ‘zveckali’ su štapići kojima su brojni ljubitelji brenda kušali netom pripremljene suhi kombinacije.

U počecima Ginger Sushi je u ponudi imao ‘sushi standard’ – Sake Mix, Ginger, Threesome, Maguro. Prepoznatljivi vizualno, ali i posebnog okusa zbog svježe ribe i ostalih namirnica godinama je držao isti standard, a osluškujući potrebu gastronoma, te globalizacije i činjenice kako je Hrvatska postala omiljena turistička destinacija, ponuda je upotpunjena ramenom, donburijem, salatama, mochi sladoledom…

Ginger sushi je dobio i svoju ‘to go’ priču. Popularni logo tako se nalazi na posebno kreiranim platama koje se nalaze na Zagrebačkom aerodromu u Spar i Konzum trgovinama diljem Zagreba, Rijeke, Opatije, Samobora, Velike Gorice te tijekom turističke sezone u Istri i Dalmaciji.


“Nedavno smo otvorili i suvremeno opremljen proizvodni pogon u Zagrebu zbog velike potražnje za Ginger sushijem u Hrvatskoj. U njemu se svakodnevno ‘rola i mota’ kako bi na svim mjestima bila isporučena svježa količina sushija. U ovom prostoru nastaju i naše popularne kombinacije sushija za rođendane, ali i održavaju se radionice za sve one koji žele svladati umijeće stvaranja sushija kod kuće” –  zaključili su Dobrovići dodajući kako je pred njima uzbudljiv period u kojem pripremaju brojna iznenađenja.

 

Foto: Nikola Zoko