U petak, 19 travnja počinje treći Weekend Food Festival

Ovoga petka otvaraju se vrata trećeg Weekend Food Festivala, jednog od najvažnijih gastronomskih festivala. Od 19. do 21. travnja stara rovinjska Tvornica duhana postat će mjesto okupljanja svih onih koji dijele strast prema okusima i gurmanskim doživljajima, dok će najsadržajniji Weekend Food Festival do sada otvoriti brojne aktualne gastronomske teme, donijeti atraktivne showcooking radionice i masterclassove za koje se traži mjesto više te osigurati pregršt zabave na jednom mjestu.

Treće izdanje Weekend Food Festivala donosi pregršt novosti i atraktivnih priča iz svijeta gastronomije, a iskusni svjetski poznati chefovi otkrit će tajne svog uspjeha.

Jedna od takvih mega uspješnih domaćih priča koja je prešla granice, ona je o Boogie Labu, craft pekarni, bistrou i baru u jednom, iza koje stoje vlasnici Mladen Vidović i Karlo Vulin. Boogie Lab poznat je po svojoj odličnoj hrani i ukusnom kruhu, ali i odličnoj glazbi, a svoj put od Pakoštana preko Zagreba do New Yorka ispričat će u razgovoru s direktorom Weekend Food Festivala, Tomom Ricovom.

MladenVidović i Karlo Vulin

Što stoji iza fenomena beogradske gastronomske scene, koliko dugo je trajao put do uspjeha i zašto mnogi inspiraciju traže baš u tom gradu? O ovoj će temi govoriti Goran Kovačević iz Atoll Hotel Managementa, Dimitrije Acevski, izvršni kuhar u grupaciji Karisma Hotels & Resorts, Aleksandar Vasiljević, generalni manager Hilton Hotela i Saša Pejić, CEO BQ Restaurant Group kojoj pripada i popularni Lafayette.

Aleksandar Vasiljević

Što se događa iza svjetla reflektora kulinarskih emisija i zašto su postale toliko popularne doznat ćemo od Filipa Ćirića, člana žirija MasterChef Srbija, Dinka Paleke, izvršnog producenta MasterChef Hrvatska i Ivane Bekavac, sous chefice Hell’s Kitchen Hrvatska na panelu “U backstage kulinarskih emisija”.

Ivana Bekavac

Zašto je danas teško naći konobara, zašto pravi konobar nije i ne može biti samo osoba koja donosi i odnosi hranu i piće, nego mora biti i trgovac i psiholog koji zna granicu između želja i mogućnosti realizacije? O zanimanju koje narušavaju mnogi koji ga u potpunosti ne razumiju govorit će se na panelu „Njegovo veličanstvo – konobar“ na kojemu će o brojnim aktualnim problemima diskutirati Alen Jerkunica, dekan Veleučilišta Aspira i Davor Bienenfeld, vlasnik azijskog restorana Izakaya. Kako je raditi u obiteljskom okruženju, koje su pozitivne, ali i negativne strane u radu s najbližima ispričat će Mladen Roxanich iz vinarije Roxanich i Igor Čimbur, vlasnik Baltazara.

Osim na pozornicama, dio programa Weekend Food Festivala održavat će se i u dodatnim prostorima, a jedan od njih je i Make It Count Bar u kojemu se priprema Coffee Talk s Nikom Orosijem, vlasnikom Eliscaffea, Wine talk s Irenom i Brunom Trapan iz Trapan Vina, Rakija Talk s Dejanom Rakijom Veljovićem i gostima.

Dejan Rakija Veljović

Na Weekend Food Festivalu održat će se i natjecanje mladih kuhara METRO Junior Top Chef. Mladi talenti već su prošli nekoliko krugova natjecanja te će u Rovinju pred žirijem kuhati pet najboljih natjecatelja, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade, uključujući i mogućnost usavršavanja i stažiranja kod fantastičnog chefa Alejandra Serrana, najmlađeg chefa s Michelinovom zvjezdicom u Španjolskoj, koji je i jedan od panelista na Weekend Food Festivalu.

Alejandro Serrano

Poseban naglasak ovogodišnjeg Festivala je na Weekend Food Marketu, gdje će svi posjetitelji moći uživati u bogatoj ponudi lokalnih specijaliteta i internacionalnih jela. Na Weekend Food Marketu predstavit će se i mnogi OPG-ovi. Ulaz na Weekend Food Market otvoren je za sve posjetitelje, dok će oni koji žele pratiti predavanja, panele, radionice i masterclassove ulaziti s kotizacijom.

Sve informacije o programa festivala potražite na službenim stranicama Weekend Food Festivala i u aplikaciji MY.Weekend powered by Good-to-go. Aplikacija sadrži sve najvažnije informacije o festivalu i programu i nudi mogućnost odabira favorita ili prijava za sudjelovanje na masterclassovima te kreiranja potpuno personaliziranog rasporeda praćenja festivala. Naravno, svi s kupljenom kotizacijom s aplikacijom mogu i ući na Weekend Food Festival, kojemu je i ove godine domaćin i partner Maistra.

Ulaznice još uvijek možete kupiti na www.weekendfoodfestival.com, a sve novosti možete pratiti na službenim FB i IG kanalima. Vidimo se u Rovinju od 19. do 21. travnja!