Ne propustite prvi domaći plac na Borovju uz radionicu o jestivom cvijeću

U  zagreačkom naselju Borovje u subotu, 20. travnja s početkom u 8.00 sati održat će se prvi domaći plac, odnosno mali sajam OPG-ova na kojem će svoje proizvode predstaviti dvadesetak proizvođača. Važno je istaknuti da su mnogi od njih nositelji oznake Plavi ceker koja je namijenjena označavanju, isticanju i promociji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda čija je kvaliteta više razine od zakonski propisane te uobičajeno zahtijevana i očekivana od strane potrošača. Sajam OPG-ova održat će se u ulici Grada Chichaga (nasuprot pekarnice Anita).

Domaći plac pružit će iznimnu priliku za upoznavanje s proizvodima s OPG-ova, a održat će se i jedna zanimljiva radionica o jestivom cvijeću. Naime, u suradnji Udruge Biofila koju vodi prof. Albert Marinculić i portala Gric Gric održat će se radionica pod nazivom “Jestivo cvijeće i mikrobilje“. Male ukusne zalogaje pripremat će urednik portala chef Bojan Hohnjec, a radionicu će svojim ekološkim mikrobiljem podržati OPG Etix Eko. Radionica počinje u 10 sati.

 

Bit će to prilika da posjetitelji čuju zanimljivosti o jestivom cvijeću, ali i gastronomske savjete te kušaju ukusne cvjetne gastro delicije.