Tri vina Jasne Antunović osvojila više od 90 bodova kod prestižnog Wine Enthusiasta

Ocjenjivači prestižnog i utjecajnog američkog vinskog časopisa i on-line medija Wine Enthusiast u 2023. godini čak su tri vina Jasne Antunović ocijenili s više od 90 bodova, čime su se ova vina pridružila listi „izvrsnih“, odnosno kategoriji „excellent“ vina na platformi koja ima publiku od 5,1 milijuna potrošača diljem svijeta.

Sva su vina iz katetegorije Vina Antunović Grand Sellection,. To je selekcija velikih i kompleksnih autorskih vina koja nastaju samo pomnim odabirom najboljih berbi, a proizvode se u vrlo malim, limitiranim serijama. Vina su to kojima se posvećuje posebna pažnja i briga u svim fazama njihova stvaranja prema visokim beskompromisnim i najstrožim kriterijima same autorice, Jasne Antunović.

Graševina Tradition 2017. Grand Selection Vina Antunović osvojila je 93 boda i titulu „Hidden gem“ (skiriveni dragulj). Vino Jubilea Reserve White N/V Grand Selection, osvojilo je 91 bod, a Chardonnay Sur Lie 2017. Grand Selection također 91 bod.

Jasna Antunović

„Ponosna sam da su moja vina prepoznata u SAD-u i dakako, na najnovije ocijene Wine Enthusiast-a. To mi je dodatni kreativni poticaj, osobito kada je u pitanju graševina, hrvatska perjanica u bijelim sortama, a našim uvoznicima za SAD, tvrtki Croatian Premium Wine Importers, znak da su na pravom putu kod odluke o odabiru upravo mojih vina, Vina Antunović iz linije Grand Selection. Naime, tržište SAD-a je vrlo zahtjevno“, kazala je Jasna Antunović na ova velika postignuća.

Jasna Antunović sa sinom Branimirom

Potvrde za požrtvovnost i predanost vinskom stvaralaštvu Jasne Antunović velikih su razmjera te predstavljaju veliku motivaciju da sa svojim sinom Branimirom, mladim enologom koji je početkom 2023. lansirao svoje prvo autorsko mono sortno crveno vino CabFranc, nastavi provoditi jasne vizije u misiji koja je od osnutka branda Vina Antunović do danas imala cilj  postati uzoritim primjerom i vodeći brand boutique vinarstva Hrvatske.

Podrum vinarije Antunović

Boutique vinarija Antunović posvećena je beskompromisnoj proizvodnji iznimnih, velikih vina malih serija od grožđa sa ukupnih 13,5 ha vlastitih nasada internacionalnih bijelih i crnih sorti, s većinskim udjelom sorte graševina, na vjerojatno najimpresivnijim vinogradarskim položajima posebnih mikroklimatskih obilježja, a koji su s tri strane obgrljeni Dunavom.

Za svaku stranu po jedno priznanje s Wine Enthusiast-a!

 

Foto: arhiva Vina Antunović