Svi u subotu u Nico´s Bar&Bistro na pinsu!

Ljubitelji dobre hrane i dobrih pića – pažnja! U subotu, 11. ožujka, točno oko podneva prošećite Europskim trgom i zavirite u dvorište kuće Europe, jer u Nico´s Bar&Bistrou vas čeka iznenađenje. Naime, moći ćete kušati pinsu uz čašu prosecca ili Aperol Spritza za samo 5 €.

Najprije da objasnimo što je pinsa, odnosno pinsa romana, koja je trenutačno glavni kuharski trend. Najveća razlika u odnosu na recept za pizzu je dugo vrijeme dizanja tijesta koje se mijesi od pšeničnog, sojinog i rižinog brašna, s dodatkom kvasca, soli, ulja i vode. Ono prije termičke obrade stoji u hladnjaku 24 do 120 sati, što znači da su procesi fermentacije već gotovi, pa se dobiva lagano, lako probavljivo, prozračno tijesto. U pravilu, pinsa je pravokutnog oblika, a nadjev ovisi o željama – od mozzarelle, rajčice, pršuta do morskih plodova.

U subotu će se u Nico´s Bar&Bistrou nuditi pinse s nadjevom od pršuta ili kozica, a za dobro ohlađeni Villa Sandi prosecco i Aperol Spritz pobrinuti će se jedan od ponajboljih hrvatskih barmena, Ivan Srdar. O najboljim će se kombinacijama još raspravljati, a u dogledno vrijeme, na istome mjestu istraživače novih okusa na tanjurima i u čašama čeka još mnogo eno-gastronomskih avantura.