Arhiva oznaka za: Zadar

Romantični šarm Zadra u veljači

U nježnom zagrljaju blage zime veljača, mjesec ljubavi postaje inspirativno vrijeme za otkrivanje Zadra. Dok se ostatak zemlje bijeli i temperature odlaze u minus, Zadar nudi bijeg u mediteransku klimu i dane ispunjene suncem idealne za romantičnu šetnju. Prošećite zadarskom rivom i otkrijte skrivene gradske ulice, trgove i forume. Poseban doživljaj bit će kava ili čaša vina ne nekoj od vanjskih terasa, dok tople zrake sunca griju vaše lice i koži vraćaju potreban vitamin D.

Intimno ozračje idealno za bijeg u paru

U zimskim mjesecima manje je turista pa veljača pruža intimnije iskustvo, savršeno za odmor u paru. Uživajte u romantičnom ozračju bez uobičajene gužve i vreve ljeta. Pronađite klupu kraj mora samo za vas dvoje i otkrijte jedan od najljepših zalazaka sunca na svijetu.

Wellness odmor po mjeri

Savršenu wellness oazu za proslavu ljubavi pronaći ćete u premium ambijentu Hotela & Spa Iadera u Falkensteiner Resortu Punta Skala. Uživajte u MOONLIGHT SPA svijetu svakog petka i subote od 18 sati do ponoći. Romantični spa tretmani, plivanje pod svjetlosti svijeća, radionice senzualnog pilinga i aufguss rituali kao stvoreni su za vratiti strast u uspavane veze. Hotela & Spa Iadera poznat je po svojoj vrhunskoj gastronomskoj ponudi i jednom od najvećih SPA centara u Hrvatskoj, na čak 6.000 m2. Ovdje vas čeka šest bazena, svijet sauna s jedinstvenom, panoramskom saunom iz koje puca pogled na zadarski arhipelag, hamam i brojni tretmani sa smiljem, lavandom, ružmarinom i morskom soli.

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera

Romansa kraj mora

Nezaboravne uspomene očekuju vas i u srcu Zadra, na svega nekoliko kilometara od centra grada, uz plažu i usred mirnog zelenila s malo prometa. Proslavite mjesec ljubavi u Club Funimation Borik hotelu uz romantično uređenje sobe, jagodama s čokoladom i pjenušcem ili uživajte u mobilnim kućicama kampa Falkensteiner Premium Camping Zadar uz romantični set up i bicikle na raspolaganju tijekom boravka. Svoj bijeg u dvoje začinite i posebnom večerom i glazbom uživo 17. veljače.

 

Foto (Falkensteiner Hotels & Residences):

Mladi chef Ivan Tartaro u zadarskom hotelu A´mare stvara novu gastro priču

Nova gastro priča, lokalna, ali sa svjetskim potpisom predstavljena je u zadarskom hotelu A’mare. Istoimeni restoran od kraja svibnja svakodnevno će imati brunch ponudu. Chef Ivan Tartaro osmislio je koncept Brunch menija koji je dio priče u kojoj ljubav i strast prema namirnici pružaju gostima u periodu ranog ručka i kasne marende.

Sourdough kruh

Ovaj brunch razlikuje se od ostalih po tome što se bazira na potpuno drugačijoj obradi jela koja inače nisu često viđena na menijima. Od Sourdough kruh programa, domaćih peciva i zimnice, termičke obrade pod pekom i na otvorenoj vatri. Može se reći da je brunch meni uvid u trenutni a la carte meni u kojem sa strahopoštovanjem prema namirnici pokazuju ljubav prema hrani.

Baba ganoush

Stavke mijenjaju bazirano na sezoni i pristupačnost namirnice na tržnici, promoviraju lokalno, iskreno i inovativno. Od fermentiranih do od ležernih proizvoda, karta stavlja naglasak na ključnu rečenicu “From  farm to table ” (od farme do stola).

Chef Ivan Tartaro

Mladi chef Ivan Tartaro rođen je u Queens’u u Americi. Nakon srednje škole pokrenuo je svoju gastro karijeru. Radio je po malim restoranima na Manhattanu. S vremenom je shvatio da je gastronomija njegov poziv. Kulinarstvo i hrana su postali su njegov univerzalni jezik kojim je gostima mogao izraziti svoju kreativnu strast i ljubav prema namirnici. Upisao je u French Culinary Institute, školu koja je povezana s Culinary Institute of America. Praksu je pak odradio po restoranima s Michellinovim zvjezdicama, po tapas barovima i hotelima.

Shakshuka

„Nakon 23 godine prevedene u Americi odlučio sam se vratiti doma. U potpunosti se posvetiti svojim korijenima, iako sam proveo cijeli život oko naše hrane i spize, nisam mogao mirno spavati dok ne otkrijem što je u biti hrvatska kuhinja!“, govori Ivan Tartaro i dodaje: „Nakon tri godine provedene u Zagrebu, pozvalo me more gdje je sve započelo. Ta strast i ljubav koju sam doživio kao dječak tijekom godišnjeg odmora i ljetovanja. U jelima iz A’mare kuhinje osjeti se utjecaj Dalmacije ali i cijelog Mediterana, od Moroka i Turske, jer naša su se jela stvarala pod utjecajem kuhinja tih zemalja“.

Zahvaljujući tome što je proveo većinu svog života u Americi, Ivan gleda namirnice i hranu drugačije. „Tradicija je repeticija, ako ono što otkrijem i prezentiram na tanjur, ne treba nužno biti uklesano u kamen, ali nastojim našu hranu uzdići tamo gdje bi trebala biti. Jednostavno ja najbolje, jednostavno je iskreno. Ponekad treba ići par koraka unazad da vidimo što nam je zaista ispred nosa. E to je moj posao, zato sam došao doma. Sve dublje i dublje ulazim u tu priču, identificiram sebe, naše regije, naše tradicije, ali na svoj način!“

Pomalo skriven, smješten u Ulici bana Josipa Jelačića 4a, A’mare poziva sve Zadrane te goste ovog grada na novo gastro putovanje koje će dugo pamtiti.

Foto: A’mare hotel.