Arhiva oznaka za: Wine & Music Night

Prvi ovogodišnji Wine & Music Night u Labinu privukao rekordan broj posjetitelja

Više od tisuću posjetitelja protekloga je vikenda posjetilo Labin i uživalo u večeri druženja, susreta s lokalnim vinarima okupljenima u udruzi Trs i pivarima Labone, gastro zalogajima i odličnoj istarskoj glazbi. Prvi ovogodišnji Wine & Music Night ponovno je održan u ugodnoj atmosferi lampicama osvijetljenog Parka hrvatskih branitelja u organizaciji Turističke zajednice grada Labina, gdje je ovaj slikoviti povijesni gradić smješten na brežuljku na istočnoj obali Istre predstavio najbolje od vinske i pivarske ponude labinskoga kraja.

Sve je zaokruženo istarskim gastro specijalitetima chefa Hrvoja Hrvatina i Sanela Jakupovića iz Fast66 te ugodnom glazbenom kulisom poznatog Istrijana Brune Krajcara i njegovog riječkog suradnika Denisa Razumovića Razza.

Bruno Krajcar i Denis Razumović Razz

„Puno je truda uloženo da bismo danas imali manifestaciju koja je zaista nadmašila sva naša očekivanja i drago mi je vidjeti koliko uživaju naši Labinjani, ali i brojni turisti te gosti iz cijele Istre, Rijeke i okolice. Hvala svima koji su pomogli da Wine & Music Night zablista pod lampicama našeg labinskog Parka.“, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Labina Astrid Glavičić.

Astrid Glavičić i Silvija Kos Pifar

U Parku koji je tijekom večeri nalikovao na dnevni boravak ukrašen šarenim jastučićima, prozračnim zavjesama, ležaljkama i paletama, tijekom cijele večeri tražila se čaša više za degustaciju labinske malvazije, merlota, rosea, muškata i brojnih drugih vrsta kvalitetnih i nagrađivanih vina lokalnih vinara okupljenih u Udruzi vinara i vinogradara Labinštine Trs. Bila su tu vrhunska vina obitelji Baćac, potom vina Perinić, Gobo, Juričić i Ćule, kao i mlada vinarija Fuhtar. Posjetitelji su kušali i proizvode kojima se ponose vinarije Kos, Prskalo, Vosilla, Negri, ali i vina Matiška i Miletić, dok su poseban interes izazvali kokteli i likeri Destilerije Krulčić.

Osim cijelog niza domaćih, kvalitetnih vina, ova je večer bila prilika i za uživanje u dvije vrste craft piva iz asortimana labinske pivovare LabonaBlonde Ale i Pale Ale. Inače, ovu su pivovaru 2021. godine osnovali mladi entuzijasti koji su godinama sami stvarali pivo za vlastite potrebe, a danas to iskustvo dijele sa širokom publikom koja uživa u proizvodima bez dodataka, surogata, aroma, bojila i konzervansa. Naravno, za potpun doživljaj osigurana je odlična gastro ponuda Pop – Up 66 powered by Fast66 koji je ponudio izvornu istarsku hranu u nešto modernijem izdanju – labinske inćune, kokošji žgvacet, dagnje s tarana paštom i daši umakom.

Hrvoje Hrvatin

Tako je prvo izdanje održano 9. lipnja ujedno najavilo i nove Wine & Music večeri koje će se održati 21. srpnja i 18. kolovoza. Time ovaj srednjovjekovni istarski grad bogate povijesti i kulturnog naslijeđa obogaćuje svoju ponudu, čemu se posebno veseli lokalno stanovništvo, dok gosti imaju dodatni motiv za dolazak i uživanje u proizvodima i zvucima labinskoga i istarskoga kraja.

Foto: Ivor Mažar

 

Wine & Music Night ponovno u Labinu

Manifestacija koja je u prvom prošlogodišnjem izdanju oduševila sve goste i posjetitelje, a posebno Labinjane, ponovno će obogatiti istarsku turističku ponudu. Prvi ovogodišnji Wine & Music Night održat će se 9. lipnja u predivnoj atmosferi Parka hrvatskih branitelja u organizaciji Turističke zajednice grada Labina. Tako će na samom početku turističke sezone u ovom slikovitom gradiću biti predstavljena bogata vinska i pivarska ponuda labinskoga kraja zaokružena gastro specijalitetima. Za glazbeni ugođaj će se pobrinuti poznati promicatelj istarske tradicijske glazbe, kantautor i skladatelj Bruno Krajcar i njegov riječki suradnik Denis Razumović Razz.

Bit će to prilika da brojni vinari labinskoga kraja okupljeni u udruzi vinara i vinogradara Labinštine Trs u ležernoj atmosferi predstave brojne vrste kvalitetnih i nagrađivanih vina. Među njima će biti vrhunska vina obitelji Baćac, gdje se tradicija proteže na već četiri generacije, potom vina Perinić, Gobo, Juričić i Ćule, kao i mlada vinarija Fuhtar koja nosi ime po nadimku kojeg obitelj Licul iz Nedešćine kraj Labina nosi već tristotinjak godina. Posjetitelji će moći kušati i proizvode kojima se ponose vinarije Kos, Prskalo, Vosilla, Negri, ali jednako tako i vina San Martino koja se u obitelji Vretenar stvaraju već generacijama. Osim toga, moći će se i kušati kokteli i likeri Destilerije Krulčić.

I ljubitelji piva će tijekom Wine & Music večeri doći na svoje. Naime, osim cijelog niza domaćih, kvalitetnih vina, Labin se može pohvaliti i pivovarom Labona. Nju su 2021. godine osnovali mladi entuzijasti koji su godinama sami stvarali pivo za vlastite potrebe. Danas svoje iskustvo stvaranja craft piva za prave pivoljupce dijele i sa širokom publikom, što će učiniti i na ovoj manifestaciji gdje će svi posjetitelji moći kušati njihovo pivo koje ne sadrži nikakve dodatke, surogate, arome, bojila i konzervanse. Naravno, kako bi doživljaj bio potpun, goste očekuje i odlična gastro ponuda za koju će se pobrinuti Pop – Up 66 powered by Fast66.

Prvo izdanje koje će se održati 9. lipnja ujedno će biti i najava novih Wine Music večeri koje će se održati tijekom ljetnih mjeseci i to u terminima 21. srpnja i 18. kolovoza. Time će ovaj srednjovjekovni istarski grad bogate povijesti i kulturnog naslijeđa sigurno razveseliti lokalno stanovništvo, a gostima ponuditi dodatni motiv za dolazak i uživanje u proizvodima i zvucima labinskoga i istarskoga kraja.