Arhiva oznaka za: Milica Jovanivić Kustura

Drukčija proslava Martinja u režiji vinarije Enosophia

Vinarija Enosophia, organizirala je proslavu blagdana Svetog Martina u atraktivnom prostoru Business cluba 5, smještenom na 14. katu Sky office towera u Zagrebu. Sve je počelo edukativnom radionicom Otkrivanje blaga – Frankovka kroz vrijeme pod stručnim vodstvom enologa i direktora vinarije Martina Kovačevića.

Martin Kovačević, enolog i direktor vinarije Enosophia

„Kao vinarija imamo dugu i uspješnu tradiciju proizvodnje vina od Frankovke. Misija nam je da vina od ove sorte dostignu status koji imaju omiljene crne sorte na tržištu Hrvatske, posebno jer predano kreiramo posebna vina, osvajamo brojne nagrade i priznanja” – rekao je Kovačević ne krijući oduševljenje interesom za radionicu kojom se Frankovka dodatno približila ljubiteljima vina i vinskim znalcima.

Tijekom vertikalnog kušanja Frankovke, koja se s pravom naziva crna sorta Hrvatskog istoka, posebnu pažnju prisutnih privukle su Linqua Franka (2020.), nagrađivana Frankovka iz linije Miraz (2019.), ali i prva Ledena berba od Frankovke u Hrvatskoj (2016.). Okupljene vinoljupce je posebno iznenadila Frankovka Miraz iz berbe 2012. koja je jaka, koncentrirana i robusna s razvijenim tercijarnim arome, kojima dominiraju čokolada, kava, koža i džem od višnje. Iako je vinarija od tada promijenila stilistiku Miraza mnogi su se složili s time kako je ovo vino jedinstven primjerak koji dokazuje potencijal sorte i terroira.

Nakon radionice domaćini su priredili svojim partnerima, kupcima, novinarima i ostalim prijateljima vinarije nezaboravnu zabavu. Mogle su se kušati slavonske kobasice u modernom dizajnu ali i steakovi koji su se sljubili s mladom Frankovkom. Martinje je ovaj put bilo u modernom ruhu – s glazbenom kulisom dj-a, ali i obogaćeno nastupom stand up komičara Saše Turkovića čiji je humor mnoge nasmijao do suza.

„Martinje je kruna vinogradarske godine, nakon njega slijedi kratak odmor za vinogradare i zato prakticiramo proteklu godinu proslaviti baš na taj dan. Naše proslave svake godine radimo na novim mjestima, s drugačijom temom, s raznim iznenađenjima, ali uvijek s dragim ljudima i prijateljima.“ izjavio je direktor prodaje i marketinga Josip Pavičić koji je samo jedan od ključnih ljudi u timu ove tvrtke. Naime, vinarija Enosophia postaje prepoznata po mnogim inovacijama, ali i srdačnosti svojih zaposlenika koji su pokretačka snaga ovog brenda.

Tea Trošelj i Milica Jovanović Kustura iz vinarije Enosophia i stand up komicar Saša Turković

 

foto: Nikola Zoko i Kristina Samarđić