Arhiva oznaka za: Lisa Carmen Wang

Objavljen bogat program drugog Women’s Weekenda

Samo tri tjedna nas dijele od drugog izdanja Women’s Weekenda, konferencije koja slavi snagu, inspiraciju i povezanost žena u regiji i svijetu. Kako odgajati djevojčice i dječake na Balkanu, zašto žene vladaju komunikacijskom industrijom, dok je tehnološka industrija još uvijek “muška”, koliko je važan networking, mogu li žene uspješno balansirati privatni i poslovni život te što znači biti žena liderica, samo su neke od tema programa objavljenog na web stranici Women’s Weekenda. Fokus će biti na temama ključnima za žene u suvremenom društvu – od poslovne ravnopravnosti, financijske pismenosti i samostalnosti, liderstva do osobnog razvoja. Na konferenciji koja će se održati od 7. do 10. ožujka u prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Art kvarta u Rijeci, sudionici će imati priliku sudjelovati u raspravama i predavanjima koja će pružiti inspiraciju i i otvoriti teme važne za svakodnevni život.

Zašto nema više žena na vodećim pozicijama? Zašto su žene manje plaćene od svojih muških kolega na istim pozicijama? Zašto žene sporije napreduju od muškaraca – to su samo neka od pitanja o kojima će se razgovarati na panelu „Žene u biznisu“ na kojemu će sudjelovati Irena Weber, glavna direktorica HUPa, Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika A1 i Helena Schmidt, partnerica u Odjelu poreza Deloitte. Zašto je pokret Me Too važan za ravnopravnost žena i kako je utjecao na perspektive novih generacija bit će tema panela „GenZ & Me Too“ na kojem će glavnu riječ imati infuencerica Nika Ilčić, glumica i aktivistica Milena Radulović i Nika Kovač, slovenska aktivistica, sociologinja i voditeljica Instituta 8. mart.

Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika, A1 Hrvatska

Uz inspirativnu Lisu Carmen Wang koja prvi put stiže u Hrvatsku i u Rijeci će podijeliti svoju priču i životne lekcije sažete u njezinom bestselleru Poslovna biblija Opako Sposobne, na Women’s Weekendu pričat će se o temama o kojima se još uvijek ne govori dovoljno glasno. Otvorena panel rasprava očekuje se na panelu Let’s talk about sex, dok će o izazovima koje menopauza donosi ženama koje su u punom zamahu svoje karijere biti riječi na panelu “Buzz word menopauza – moje najbolje godine”, a o problematici menstrualnog siromaštva, koji je jedan od ključnih faktora koji šiti rodnu neravnopravnost, na panelu „V kao vagina“.

Lisa Carmen Wang

Na drugi Women’s Weekend dolaze i omiljene novinarke Mojmira Pastorčić i Danka Derifaj, kao i menadžerica Anita Letica te voditeljice Barbara Kolar i Ida Prester, ali i sociolog Bruno Šimleša.

Bruno Šimleša

Konferencija posvećena osnaživanju žena i poticanju ravnopravnosti, počinje u četvrtak, 7. ožujka, predavanjima u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Centra Europe Direct i Sveučilišta u Rijeci za koja će ulaz biti slobodan za sve posjetitelje. Naravno, na Women’s Weekendu ni ove godine neće nedostajati ni odlične zabave – već prvog dana za nezaboravno iskustvo na partyju otvorenja bit će zadužen Matija Cvek & Funkensteins.

Matija Cvek

Ne propustite biti dio tri dana inspirativnih i edukativnih panela i predavanja, ali i odlične zabave na drugom Women’s Weekendu u Rijeci! Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme, a cijeli program pronađite na linku. Sve informacije o Women’s Weekendu pratite na društvenim mrežama FB, IG i LinkedIn.

Pridružite nam se na Women’s Weekendu od 7. do 10. ožujka i budite dio pokreta koji slavi snagu, inspiraciju i povezanost žena diljem Hrvatske, regije i svijeta!

Opaka poduzetnica Lisa Carmen Wang stiže u Rijeku na drugo izdanje Women’s Weekenda

Lisa Carmen Wang, nevjerojatna poduzetnica i autorica knjige Poslovna biblija Opako Sposobne, prvi put stiže u Hrvatsku i bit će gošća na Women’s Weekendu, konferenciji posvećenoj osnaživanju žena, koja će se održati od 7. do 10. ožujka u Rijeci. Ova autorica bestselera podijelit će svoju životnu priču, ispričanu potpunom iskrenošću koja osvaja srca, te će sudionicima Women’s Weekenda iz prve ruke ispričati ključne životne lekcije. Okupljene će sigurno potaknuti da razmisle o vlastitim životima, o potrebi za osobnim rastom i hrabrošću da slijede svoje strasti. Utjecaj Lise Carmen Wang prepoznat je na globalnoj razini priznanjem Forbesa kao jedne od 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina i pozicijom među 100 najmoćnijih žena prema Entrepreneuru.

Tko je Lisa Carmen Wang?

U srcu Amerike, rođena i odgojena s korijenima kineskog podrijetla, Lisa Carmen Wang nije samo žena čije ime krasi korice bestselera Poslovna biblija Opako Sposobne. Ona je prava, inspirativna priča o samopronalaženju, hrabrosti i transformaciji koja nadahnjuje žene diljem svijeta. U svojoj knjizi, kroz vlastitu životnu priču, ispričanu s iskrenošću i snagom, Lisa poziva sve da duboko promisle o svojim  strahovima koji ih blokiraju, ali, najvažnije, o oslobađanju vlastite autentičnosti.

Djetinjstvo Lise Carmen Wang bilo je obilježeno sportskim usponima. Kroz gimnastičke dvorane, postala je četverostruka prvakinja SAD-a i stekla članstvo u Kući slavnih. Unatoč tome, nije bila zadovoljna samo sportskim uspjehom. Diplomiravši na Yaleu, odlučila je kročiti u svijet financija, gdje je pronašla svoje mjesto kao analitičarka u investicijskom fondu. Ipak, ni to joj nije bilo dovoljno. Lisa je žudjela za izazovima, za osvajanjem novih visina.

Svojim koracima prema poduzetništvu i ulagačkom svijetu rizičnog kapitala, Lisa je otvorila vrata nevjerojatnom putu samospoznaje. Njezina knjiga postala je ogledalo njezinog vlastitog puta – od “dobre djevojke” do nepopustljive Opako Sposobne žene. Nakon što je prošla tu transformaciju, odlučila je svoju priču podijeliti sa cijelim svijetom i tako pomoći svim ženama koje žele preuzeti kontrolu nad svojim životom i ostvariti svoj puni potencijal. Njezinu knjigu Poslovna biblija Opako Sposobne na hrvatski je preveo i objavio Profil.

Carstvo Opako Sposobnih

No, Lisa Carmen Wang nije stala samo na riječima. Uz izgradnju karijere, stvorila je Carstvo Opako Sposobnih (Bad Bitch Empire), platformu koja okuplja žene diljem svijeta. Riječ je o zajednici koja potiče žene da stvaraju vrijednosti i bogatstvo, uzimajući svoju sudbinu u vlastite ruke. Njezin utjecaj prepoznat je na globalnoj razini – priznanjem Forbesa kao jedne od 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina i pozicijom među 100 najmoćnijih žena prema Entrepreneuru.

Priča Lise Carmen Wang je prije svega inspirativna i tu će inspiraciju prenijeti na sve koji stižu u Rijeku na drugo izdanje Women’s Weekenda. U prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Art kvarta u Rijeci, gdje će se održati Women’s Weekend, sudionici će imati priliku osobno upoznati Lisu Carmen Wang, postavljati joj pitanja i tako se povezati s jednom od najutjecajnijih mladih žena današnjice. Lisina prisutnost na Women’s Weekendu dodatno potvrđuje njezinu posvećenost osnaživanju žena i poticanju svake pojedine osobe da kroči hrabro prema vlastitim snovima.

Rezervirajte datume od 7. do 10. ožujka, i na vrijeme osigurajte ulaznice na službenim stranicama festivala, jer Women’s Weekend u Rijeci postaje epicentar inspiracije, osobnog rasta i zajedništva. Dođite, pridružite se i dopustite da vas Lisa Carmen Wang inspirira na dizanje iznad vlastitih očekivanja.