Arhiva oznaka za: Hotel Malin

Olive Touch jedinstveno je iskustvo zbog kojeg ćete ovog mjeseca poželjeti posjetiti Malinsku na otoku Krku

Vikende u listopadu provedite na otoku Krku, posebno u Malinskoj u kojoj vas očekuje jedinstven projekt Olive Touch satkan od edukativnog, gastro i wellness doživljaja. Dan ćete započeti berbom maslina, relaksirat ćete se u jedinstvenim wellness programima, osvježenje potražiti u bazenima ili još uvijek toplom moru, a večer dočekati zalaskom sunca uživajući u specijalitetima s maslinama koji će se naći na vašem tanjuru

Bablje ljeto na Zlatnom otoku

Prošećete li ulicama Malinske na Krku shvatit ćete da sezona na ovom, suncem okupanom otoku još uvijek traje. Na plažama su kupaći, restorani su puni, a sve se češće čuje žamor u maslinicima… Listopad u općini Malinska Dubašnica u znaku je jedinstvenog programa Olive Touch koji na jedinstven način spaja tradiciju, doživljaj i destinaciju, a koji četiri vikenda u listopadu pretvara u najpopularnije mjesto za odmor i super zabavu na Kvarneru.

Antistresna berba maslina

Olive Touch nastao je prije nekoliko godina kao projekt kojeg su pokrenuli maslinari, posebno OPG UTLA koji je zajedno s hotelijerima i turističkom zajednicom općine Malinska-Dubašnica kreator ovog doživljaja. Da je ideja edukativnog gastro & wellness programa pala ‘na plodno tlo’ govori sve veći interes posjetitelja koji vikend na Zlatnom otoku, provode odmarajući u pomno odabranim hotelima, upijajući posljednje zrake sunca ove sezone ali i rješavajući se stresa u maslinicima u kojima upravo traje berba.

Četiri vikenda u maslinicima

Program je baziran na četiri subote tijekom listopada, a Olive Touch izlet počinje svake subote u 10:00 sati kad se potrebno ukrcati u turistički vlakić koji će vas odvesti do maslinika. U Masliniku (UTLA, Porat) dočekati  će vas vlasnik Branko Jud sa suprugom te odmah zaposliti (ne zaboravite ugodnu obuću i slojevitu odjeću) te vam pokazati kako se beru masline – simbol napretka, ljepote i zdravlja, ali i besmrtnosti, plodnosti, izobilja.

Visoka kvaliteta ulja

Da ćete učiti od najboljih kako se beru masline, govori i činjenica da je maslinovo ulje OPG UTLA sada među 500 najboljih ulja u svijetu (Flos Olei, svjetski vodič za kvalitetu maslinovih ulja). Kad u grupi berača sa stabla uberete posljednju maslinu, sudjelovat ćete u njihovom sakupljanju jer se transportiraju u uljare. One su danas suvremene, mahom kompjuterizirane, pa je prerada brza i jednostavna, a zlatno blago vrlo brzo u bocama.

Bogovski toš obitelji Bogović

Ali, nije uvijek bilo tako. U prošlosti su se ubrane masline nosile u Bogovski toš, najveći tradicionalni mlin na ovom području kojeg pokreću konji. Danas je mlin van funkcije, te služi kao centralni dio zbirke obitelji Bogović čiji će vam domaćini Biserka i Ivica pokazati kako se na ovom mjestu nekad prerađivala maslina, ali i živjelo u Malinskoj i Dubašnici tijekom godina.

Interpretacijski centar DUBoak

Izlet Olive Touch dalje kreće prema interpretacijskom centru DUBoak u centru Malinske. Odlična je turistička atrakcija (ne propustite na vidikovcu centra najljepši zalazak sunca na Krku) koja radi cijele godine, a namijenjena je cijeloj obitelji. Postav ćete razgledati u društvu stručnog vodiča uživajući u priči o maritimnoj baštini ali i spoju dubašljanskih šuma i mora.

Nakon što sve razgledate i interaktivno doživite slijedi okrjepa lokalnim specijalitetima, kušanjem maslinovog ulja i Olive Touch poklon. Sirena vlaka kojim ste se vozili po općini, označit će kraj izleta (koji po osobi košta 30 eura).

Velebni drmuni

Za avanturiste koji žele više mali savjet: izlet možete kreirati i završiti dodajući Olive Touch programu vođenu interpretacijsku šetnju u trajanju ovisno o ruti koju odaberete. Za cijelu obitelj svakako je kružna, jednosatna šetnja (4 km) koja uključuje razgled „drmuna“ u Općini Malinska-Dubašnica tijekom koje ćete saznati sve o drmunu specifičnim krčkim načinom gospodarenja šumom.

Užitak za sva osjetila

Kad doživite spoj šume i mora i ponovo se vratite ‘u civilizaciju’, Olive Touch vikend nudi dodatni užitak. U projekt su se uključila dva obiteljska i jedan, kultni hotel u ovoj općini nudeći puno više od samog smještaja (svi hoteli su s četiri zvjezdice).

Hotel Villa Margaret je obiteljski hotel u kojem ćete na poseban način doživjeti boravak u Malinskoj. U vlasništvu je obitelji Šabalja na odličnom položaju s pogledom na Malinsku. Hotel s 30-tak soba nudi jedinstven spoj tradicije i modernog, prirode satkane od elemenata maslinovog drveta i vode. Na ovom mjestu vas čeka prekrasan, luksuzan wellness, ugodna atmosfera, ali i dodatan doživljaj – hotel ima vlastiti vrt koji omogućuje svakom gostu odabir namirnica s oznakom domaće, ali i iskustvo ribarenja s domaćinima i pripremu netom ulovljene ribe.

Hotel Malin, kultno je mjesto u Malinskoj na Krku i omiljena baza za odmor svih generacija. Poznat je po odličnoj ponudi tijekom sezone, ali i zabavi i aktivnostima u post sezoni. Wellness programi, jedinstveni whiskey bar, Dani smijeha, Dani bakalara i jedna od najboljih novih godina na Krku svakako su elementi koji čine post sezonu ove općine posebnom. U listopadu, u sklopu Olive Touch projekta ovaj hotel nudi povoljan vikend paket za dvije osobe koji uključuje dva noćenja u sobi s balkonom, polupansionsku večeru, Olive Touch tematsku večeru u restoranu Mulino za dvoje, ali i masaže, izlet u maslinik, doživljaj wellnessa.

Hotel Vila Rova (dobitnik nagrade Turistički cvijet 2022. godine za najbolji mali obiteljski hotela u Hrvatskoj) smješten je u istoimenoj uvali, uz vlastiti maslinik. Gosti se ovdje osjećaju ‘kao kod kuće’.

U paketu posebno kreiranom za ovaj projekt gostima, uz pomno dizajnirane sobe i odličan wellness program, nudi se jedinstveno gastro iskustvo. Naime, u timu ovog hotela je chef Marin Pleše, pravi kuharski virtuoz zaslužan za fine dining iskustvo u restoranu hotela s pogledom na more. Za ‘mjesec masline’ na Krku kreirao i poseban jelovnik.

Majstorski pripremljena jela

Chef Marin Pleše pravi je virtuoz u pripremi jela. Koristi uglavnom autohtone namirnice, a za ovaj je mjesec kreirao jela, naravno s maslinama. Za početak svakako treba probati kroket od skute i maslina na kremici od maslina, a potom uživati u sirovom ‘Ikejime’ brancinu s tartarom od mariniranih jadranskih kozica, dresingom od kapara, peršina i maslinovog ulja…

Kao glavno jelo za preporuku je pečena jadranska tuna, confitirani poriluk, krema od poriluka, s tapenadom od blitve i maslina, svježim tuštom, tostiranim lješnjacima s umakom od slanih inćuna.

Zvijezda se krije u slatkom tanjuru. U njemu je panna cotta od maslina, crumble od citrusa, prah od maslinovog ulja s kandiranim maslinama koje chef Pleše sam bere u masliniku hotela i kandira za gastronome koji uživaju u njegovim kreativnim tanjurima!

Restoran Hotela Vila Rova funkcionira nevezano uz hotel, stoga dobro je znati da u njega mogu navratiti svi željni vrhunskih delicija!

 

 

Foto: Nikola Zoko i Sunčana Barušić