Arhiva oznaka za: Gifterija

Gifterija i Vinski klub osmišljavaju poklone prema želji kupca

Treba vam poklon, a niste sigurni što zapravo želite?
Recite nama, ili nam samo javite za koju je prigodu!
Mi smo tu da vam ponudimo prijedloge poklon paketa…

Tako Ana Plazibat i Iva Špalj nude ekskluzivne personalizirane poklone svoje tvrtke Gifterija. Cilj im je osmisliti i stvoriti uspomene za sve one koji daruju i koji darove primaju.

Ulja, octovi, šareni keksići znani i kao macaroni, aromatizirane soli, umaci, začini, čajevi, pekmezi… To su neki od proizvoda u paketićima ili paketima koje slažu za svakog kupca posebno, prema njegovim željama i sklonostima. I nije riječ o robi koja se kupuje u supermarketima, nego mahom o proizvodima malih tvrtki i OPG-ova čiji vlasnici i djelatnici ulažu u posao i strast kakva vodi i Anu i Ivu. Naravno da su u darovima i vina te fini destilati, a bit će ih i i više.

Ana Plazibat i Iva Špalj

Izazovna suradnja

Naime, u zagrebačkom vinskom baru Wine & Friends Ana i Iva su najavile suradnju s Tomislavom Jakopovićem i Ivom Kozarčaninom, osnivačima prvog hrvatskog vinskog news portala vinskiklub.hr.

“Jako nas veseli ova suradnja. Izazov je birati vina uz vrhunske prehrambene proizvode, posebno u ekskluzivnim kombinacijama. Pravilan odabir u personaliziranom poklonu pružit će poseban užitak onome kome se daruje, a mi sigurno možemo odabrati najblja vina. Naročito za posebne prigodne, kakva je primjerice Valentinovo, kada zajedno uživaju i darivatelj i darovani, a vino je uvijek dobrodošlo u takvom društvu. Ma, vino je uvijek dobrodošlo…”,  rekao je Tomislav Jakopović.

Tomislav Jakopović, Ana Plazibat, Iva Špalj i Ivo Kozarčanin

Fina vina iz vinskog bara i suhomesnati proizvodi
Najavu ove suradnja su, naravno, popratila i fina vina. Vinski bar Wine & Friends dočekao je goste izvanrednim zrelim ružičastim pjenušcem Rosula vinarije Kos iz Svetog Ivana Zeline, a tijekom razgovora o darovima uživalo se i u dva vrlo rijetka, gotovo jedinstvena vina: Calma 2021. vinarije Boškinac iz Novalje. Vino, mješavina autohtonih bijelih sorata maraštine i debita, iznenadilo je svježinom. Iako vino nije posebno pripremamo za odležavanje, ostavilo je dojam puno mlađega nego što je. I crno vino bilo je izvorno: Dom Kalebić Cuvée crni 2018. jedinstvena je kombinacija plavca malog, crljenka kaštelanskog i dobričića šoltanskog. Ove tri sorte su u najbližem srodstvu, no genska istraživanja nisu razjasnila tko je kome roditelj, a tko potomak.

Vina su vrlo dobro popratila plate suhomesnatih proizvoda i finih sireva. Pronašla su svako svoje “prijatelje” među kulenom, čvarcima, kobasicama, suhom vratinom i izvrsnom bijelom slaninom od crne slavonske svinje koju gotovo nije trebalo gristi: sama se topila u ustima.

Više informacija o jedinstvenim darovima u posebno dizajniranim pakiranjima može se pronaći na internetskoj stranici gifterija.com. O njima će pisati i vinskiklub.hr u svojoj rubrici Vino i hrana!

 

Foto: Nikola Zoko