Arhiva oznaka za: Four Bees

Vinoteka Vinoretum, vinara Davora Zdjelarevića otvorena na novoj adresi

Na novoj zagrebačkoj adresi, Dobri dol 49, Davor Zdjelarević, poznati hrvatski vinar, ali i strastveni ljubitelj vina, otvorio je vlastitu vinoteku Vinoteku Vinoretum. Na otvorenju ugodna atmosfera nije vladala samo u pomno uređenom interijeru, nego i na platou ispred vinoteke, na kojem su se okupili dugogodišnji prijatelji, ljubitelji vrhunske kapljice i žitelji ovog lijepog, zelenilom ispunjenog kvarta.

Davor Zdjelarević

„Ovaj prostor kojeg smo s ljubavlju uređivali, sada će biti naš dnevni boravak, a nadam se da će postati i omiljena destinacija naših prijatelja i ljubitelja vina. Otvorenje koje smo organizirali nije preveliko, rekao bih da je to mali događaj za male, skromne ljude, ali velik u našem srcu“, kazao je na otvorenju Davor Zdjelarević i najavio vrlo interesantna kušanja vina u svojoj novoj vinoteci. Naime, svake će se subote predstavljati jedna hrvatska vinska regija. Kako ih imamo četiri: Slavonija, Istra i Kvarner, Bregovita Hrvatska i Dalmacija, po jedna subota u mjesecu rezervirana je za svaku.

„Vino je uvijek bolje kada ga se kuša u društvu njegovog autora, tako da će nam u goste dolaziti vinari čija ćemo vina predstavljati, i dakako, čija vina će biti na policama naše vinoteke. Biti će to idealna prilika da kupci sami kušaju vina koja nudimo i procijene da li su im fina. Tako će svaka subota u vinoteci, a sada kada su topliji dani i ispred nje, biti rezervirana za kušanje, minglanje te priče o vinu i oko njega“, rekao je Davor Zdjelarević i prisutnima predstavio svoje posebne goste: Branka Ovčarića na klarinetu i njegovog kolegu Marijana Grubelja na klavijaturama koji svojom energijom i glazbom dokazuju da godine zaista nisu važne.

Branko Ovčarić i Marijan Grubelj

U vinoteci Vinoteka Vinoretum, osim vina uglavnom hrvatskih, ali i poznatijih svjetskih vinarija, nude se i žešće kapljice probranih destilerija, Zigante proizvodi od tartufa, Gligora sirevi, vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja, Gurmano proizvodi (ajvar, paprika i vrhju, pinđur…) iz Makedonije, a moći će se, zasada jedino na ovom mjestu, kupiti i Four Bees premium salama domaćeg proizvođača od jelenjeg mesa, junetine i začina, koju smo i kušali na otvorenju te se oduševili njenim delikatnim, posebnim okusom.

„Jedino za čime žalim u životu je što nisam popio malo više vina“, rečenica je koju često izgovara Davor Zdjelarević, a mi smo uvjereni, da će svako (odredivši svoju mjeru) u njegovoj vinoteci naći vina po svojem „guštu“.

Tekst: Sunčana Barušić

Foto: Julio Frangen i Sunčana Barušić