Arhiva oznaka za: FIT4NOVI

Još zanimljivija i zabavnija manifestacija FIT4NOVI

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i ove će godine organizirati već tradicionalnu sportsku manifestaciju FIT4NOVI. Manifestacija koja je s početka organizirana od strane Grada Novog Vinodolskog i koja je bila orijentirana prema prezentaciji sportova i turnirima u organizaciji lokalnih klubova i udruga, prerasla je u sportski turistički proizvod koji će ove godine biti proširen dodatnim outdoor aktivnostima čime će se produžiti i period trajanja iste.

Nordijsko hodanje

Manifestacija će tako već ove subote, 20. travnja započeti uz nordijsko hodanje jednom od novih staza i šetnica na području grada pod nazivom Dolinom vina. Kako samo ime kaže, staza je to koja će krenuti iz novljanske luke u 10:00 sati te će ići sve do vinograda vinarije Pavlomir, vratiti se u Stari grad i centar Novog te se spustiti natrag do novljanske luke. Staza je lagana i predviđeno je otprilike dva i pol sata hoda, a za sve polaznike osigurani su i štapovi za nordijsko hodanje. Još tri takva hodanja bit će organizirana kroz travanj i svibanj i to 27. travnja Stazom ribara (start Klenovica centar), 18. svibnja Nebeskim labirintima (start Krmpote, Omar) te 25. svibnja Od izvora do Frankopana (start Povile – Dugno). Sve staze startaju u 10:00 sati i nije potrebna prethodna prijava, a hodanje se organizira u suradnji s Nordic walking teamom Opatija.

Vožnja biciklom

Dvije zanimljive aktivnosti očekuju i sve ljubitelje vožnje biciklima. U suradnji s obrtom za kulinarsku i sportsku edukacija Magic Sole organizirane su dvije storytelling biciklističke ture. Prva, 5. svibnja Od ribara do vinara, kreće u Klenovici, a završava ručkom u Mitan Marini, dok druga Od labirinata do Winetoua 12. svibnja počinje kod Bistroa Forestia te završava na istom mjestu uz ručak. Ideja je da se na dva kotača upoznaju biciklističke staze i prekrasni krajolik uz kušanje lokalnih proizvoda i upoznavanje gastronomije. Svi detalji o kotizaciji i obaveznim prijavama dostupne su putem QR koda i linkova: https://bitly.ws/3heqG za prvu turu te https://bitly.ws/3hepW za drugu turu.

Edukacija o ljekovitom bilju

Prošlogodišnja edukacija o ljekovitom bilju pokazala se veoma zanimljivom te će i ove godine biti organizirana edukacija i branje bilja pod vodstvom velike zaljubljenice i stručnjakinje u ovom području gđe. Vasiljevke Kovač. Gđa. Kovač prošle je godine zainteresirala mnoge sa raznim savjetima, receptima izrade tinktura, raznih pića, krema i melema koji pomažu u mnogim tegobama te je odaziv bio jako dobar, što se nadamo da će biti i ove godine. Branje bilja će se održati u zaleđu Novoga, a start odnosno okupljanje će biti na velikom parkingu u novljanskoj luci.

Zabava za najmlađe

Manifestacija FIT4NOVI će ove godine donijeti i poslasticu za one najmlađe, jer će 30. svibnja biti organiziran prvi Dječji dan. Veliki broj zabavnih, sportskih, kulturnih i drugih aktivnosti održavat će se od 10:00 – 19:00 sati na dvije lokacije –  igralištu malih sportova i Frankopanskom trgu, a sve u suradnji s Avanturama malih okica. Detalji Dječjeg dana će biti objavljeni uskoro, a sve aktivnosti će za djecu biti besplatne.

Turniri i natjecanja

Velika završnica manifestacije će biti u terminu 30. svibnja do 2. lipnja uz veliki broj turnira i prezentacija sportova pa će tako biti organizirani šahovski, teniski, stolnoteniski, nogometni i rukometni turniri, prezentirano jahanje i jedrenje, biciklijada, fitness, razne vježbe i igre za najmlađe, ali i za treću životnu dob te plesna radionica pod vodstvom poznatog TV lica Elija Bašana i plesače njegove plesne škole Dansel. Sve sportske aktivnosti bit će začinjene i odličnom glazbom u subotu, 1. lipnja kada u Novi Vinodolski dolaze Eni i Vjeko Ključarić uz pratnju benda, a atmosferu će dodatno zagrijati DJ Matko.

U organizaciji ove sportske manifestacije sudjeluje veliki broj udruga, klubova, pojedinaca, tvrtki i ustanova, a veseli da se u priču uključio i Aminess Hotel Lišanj koji uz kod FIT4NOVI daje popust prilikom rezervacije Hotela i Case na službenoj Aminess stranici i to u periodu 23.05.-2.06.

Gastronomski užici

S obzirom da je za fizičku aktivnost potrebna energija koju dobivamo kroz hranu, ove će godine FIT4NOVI biti popraćen i gastro segmentom. Ugostiteljski objekti koji su se odlučili uključiti, nudit će posebne promotivne medije za vrijeme trajanja manifestacije, a sukladno terminu otvaranja svojih objekata. U manifestaciju su se uključili: restorani Antika, Admiral, Adria i Mirakul;  pizzerije Nava i Novi Val, bistro pizzeria Đir, konobe Mate, Navigare i Studec, bistro konoba Lucija, buffet Forestia (otvara krajem ravnja) i gostiona Danica (otvara sredinom svibnja).

Vjerujemo da će svatko pronaći ponešto za sebe, i od aktivnosti i od gastro ponude te da će travanj i svibanj privući veliki broj ljubitelja boravka na otvorenom, dobre zabave, gastronomskih užitaka i glazbe u Novi Vinodolski.

Svi detalji i sve informacije vezane uz manifestaciju bit će objavljivanje na službenoj web stranici i društvenim mrežama Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski, a u slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo promjene termina i održavanja pojedinih programa.

 

Foto: arhiva TZG Novi Vinodolski, Martina Rubičić