Arhiva oznaka za: Eklat

Aplikaciji Izlet.hr nagrada Simply the Best

Prvo mjesto i nagradu Simply the Best u oštroj konkurenciji putničkih agencija iz čitave Hrvatske osvojila je agencija Eklata za inovativnu aplikaciju Izlet.hr. Riječ je najprestižnijoj nagradi poslovno-turističke burze Put koja se 10. travnja održavala u Biogradu.

Izlet.hr prva je, besplatna i za sada jedina aplikacija u Hrvatskoj za samostalno kreiranje jednodnevnih školskih izleta. Iako mnogi roditelji smatraju da nemaju druge opcije nego prihvatiti ponudu koju im za izlete njihove djece servira škola i putnička agencija, zahvaljujući jedinstvenoj web aplikaciji Izlet.hr, sada i oni, ali i učenici uz nastavnike i  profesore mogu biti idejni kreatori sadržaja školskih putovanja i imati uvid u najpovoljnije cijene. Naime, preko aplikacije Izlet.hr korisnici u nekoliko klikova mogu samostalno izraditi kompletan program svog jednodnevnog školskog izleta u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji i na mail će u par sekundi dobiti cjelokupnu ponudu kao i sve informacije o cijeni i sadržajima koje uključuje.

Povijest i kultura, zabava, sport, priroda…, svatko može odabrati sadržaj izleta po mjeri i odmah dobiti uvid u cijenu te tako imati pod kontrolom i financijski aspekt izleta. Aplikacija Izlet.hr primjer je uspješne digitalizacije u turizmu, što je ključno za daljnji napredak ovog sektora, istaknuto je na dodjeli nagrade u Biogradu.

 

„Moderan putnik danas traži personalizirana iskustva, transparentnost, brzinu usluge, pouzdanost…, a toga nema bez digitalne transformacije. Hvala organizatorima burze na prepoznavanju vrijednosti i kvalitete naše aplikacije i naravno posebno hvala svim našim djelatnicima i partnerima na predanom radu i sudjelovanju u ovom procesu. Potaknuti uspjehom aplikacije Izlet.hr, u rujnu puštamo u rad sličnu, ali sadržajno puno bogatiju aplikaciju za višednevna školska putovanja“, poručio je Jurica Glavina, direktor Eklate, agencije s više od 20 godina iskustva u organizaciji izleta i školskih putovanja i više od 200 tisuća zadovoljnih putnika.

Jurica Glavina

Izleti se pamte, no maturalci su poseban doživljaj, stoga će – bez sumnje – novi alat s oduševljenjem dočekati i roditelji i profesori.

Evo što bi roditelji trebali znati o školskim izletima

Digitalna transformacija turizma je nužna, pa i organizacija izleta i putovanja za mlade. Koji sve čimbenici pokreću putovanja generacije Z i zašto će od rujna biti sve drukčije u planiranju maturalnih putovanja, otkriva vlasnik agencije specijalizirane za školske izlete i maturalce

Čak 84 posto pripadnika generacije Z, rođenih između 1995. i 2012., radije bi otišli na izlet ili putovanje nego potrošili novac na bilo koji luksuzni predmet, kažu istraživanja.

„Drukčiji po svemu od svojih roditelja, mladi putnici ne libe se putovati izvan utabanih staza, što znači da se neće zadovoljiti tek klasičnim obilaskom kulturnih i povijesnih znamenitosti, nego – sukladno digitalnoj eri u kojoj živimo – traže i njima bliske, virtualne, doživljaje destinacije, kao i kreativne dodatne sadržaje“, kaže Jurica Glavina, direktor putničke agencije Eklata, koja ima više od 20 godina iskustva u organizaciji putovanja i s više 200 tisuća zadovoljnih putnika.

Jurica Glavina

Često se čuje, a nije točno, da ih ne zanimaju obilasci gradova. No, oni – uz kulturno uranjanje – žele i lokalna iskustva, a u putovanjima vide i prilike za druženje izvan razreda, poručuje Glavina.

Trendovi u turizmu se mijenjaju, a budući da su školski izleti za mnoge mlade prvi dodir s putovanjima, jasno je da je transformacija i u tom segmentu nužna. Srećom, trendovi se prate u Hrvatskoj pa već imamo popriličan broj sadržaja poput interaktivnih muzeja, znanstvenih parkova i sl., koje djeca i mladi mogu doživjeti na svojim školskim izletima.

Jedina aplikacija u Hrvatskoj za školske izlete

Iako mnogi roditelji smatraju da nemaju drugih opcija nego prihvatiti ponudu koju im za izlete njihove djece servira škola i putnička agencija, zahvaljujući besplatnoj web aplikaciji Izlet.hr, i oni, baš kao i sami profesori, mogu biti idejni kreatori sadržaja školskih putovanja te imati uvid u najpovoljnije cijene. Putem aplikacije Izlet.hr korisnici u nekoliko klikova mogu samostalno izraditi kompletnu ponudu jednodnevnog školskog izleta u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji, a na mail će odmah dobiti sve informacije o cijeni i sadržajima koje uključuje.

„Zaboravite generički paket za odmor koji odgovara svima. Mladi traže iskustva koja su u skladu s njihovim vrijednostima. Da bi zadovoljili njihove preferencije, nužno je ponuditi im personalizirane usluge i doživljaje, koji uključuju društvene interakcije, ali je i važno biti transparentan, pouzdan, osigurati brzinu usluge…, a toga nema bez digitalne  transformacije turizma“, kaže o trendovima Jurica Glavina, čija agencija stoji iza spomenute aplikacije Izleti.hr, koja je pokrenuta prošle godine i bilježi iznimne rezultate.

Pojašnjava kako korisnici mogu pretraživati destinacije i sadržaje neograničen broj puta, sve dok ne pronađu idealnu ponudu. Nakon što korisnik odabere regiju destinacije i adresu (lokaciju) polaska, ispunjava i podatke o broju učenika i osoba u pratnji, termin, usluge, lokalitete i destinacije koje želi da učenici obiđu na izletu i itinerar je gotov.

Povijest i kultura, zabava, sport, priroda…, svatko može odabrati sadržaj izleta po mjeri i odmah dobiti uvid i u cijene odabranih atrakcija te tako imati pod kontrolom i financijski aspekt izleta.

Iskustvo je neprocjenjivo

Cijene školskih izleta i putovanja u posljednje su vrijeme zbog općeg porasta troškova skočile za 20-ak posto, pa je i to – uz sve druge troškove života – još jedna značajna stavka u kućnom, za mnoge roditelje tankom, budžetu. S druge strane, školski izleti i putovanja su neprocjenjivo iskustvo, jer stvaraju uspomene za cijeli život te šire vidike, pa kao takvi spadaju u kategoriju ‘must have’. Prema većini istraživanja, moderni putnici ne samo da prihvaćaju nove tehnologije kad planiraju putovanje, nego smatraju da su one nužne. Njih čak 51 posto izjavilo je da vjeruje i planovima putovanja koje je generirala umjetna inteligencija.

Uskoro stiže aplikacija za maturalce

Potaknuti uspjehom aplikacije Izlet.hr, iz agencije Eklata najavljuju kako će u rujnu lansirati sličnu aplikaciju za maturalna putovanja. Izleti se pamte, no maturalci su poseban doživljaj, ali i još veći financijski zalogaj, stoga će – bez sumnje – novi alat s oduševljenjem dočekati i roditelji i profesori.

Najnovije istraživanje „The State of Student and Youth“ organizacije Student Universe, koja mladima omogućuje da putuju po svijetu uz popuste, otkrilo je nove trendove. Tako će usredotočenost na putovanja radi poboljšanja mentalnog zdravlja i dobrobiti biti jedan je od najvećih čimbenika koji pokreću putovanja generacije Z.

Osamdeset devet posto mladih iz ovog istraživanja izjavilo je da se nakon povratka s odmora osjećaju manje tjeskobno i pozitivnije. Putnici generacije Z također su zainteresirani za tzv, “suhe odmore” ili putovanja bez alkohola, a u fokusu im je i održivost. Tako će češće izabrati putovanja cestom ili željeznicom umjesto zrakoplovom te radije potrošiti novac unutar lokalne zajednice umjesto na globalne brendove. Želimo li zadovoljne mlade putnike, na kojima počiva budućnost ovog sektora, i škole će itekako morati uvažiti ove kriterije u planiranju izleta i putovanja.