Arhiva oznaka za: Arhikultura

Le Kolač Roberta Hromalića otvoren u zagrebačkom Parku kneževa

Volite otkrivati nove okuse, uživati u ugodnim, pomno osmišljenim interijerima s prijateljima i obitelji, popiti na kraju radnog dana čašu finog vina ili se počastiti signature koktelom? Bistro Le Kolač u Parku kneževa prava je adresa. Kada bismo opisivali ideju Roberta Hromalića, kojom se vodio u osmišljavanju bistroa Le Kolač – bio bi to back to the roots.

Već 15 godina Robert Hromalić srčano i strastveno priprema prava gurmanska remek djela – dotaknuta prstohvatom čarolije, koja se osjeti već pri ulasku u atraktivan prostor u Branimirovoj 43.

Osim unutarnjeg dijela, prostor dodatno oplemenjuje velika vanjska terasa, smještena u ugodnoj hladovini. Kraj nje je dječji park pa su ljudi malih nožica, kao i kućni ljubimci dobrodošli. Radno vrijeme lokala je od utorka do nedjelje od 8 ujutro, kada možete uživati u jednom od ukusnih doručaka pa sve do 23 sata navečer.

Sedam vrsta ručno rađenih/artisan kolača, četiri raznovrsna doručka i deset slanih jela “obojila” je kreativna kombinacija sastojaka, a zbog raskoši okusa i mirisa prave su gourmet umjetničke kreacije. Dostupne su i bezglutenske kao i vege opcije.

Prostor je zamišljen kao community zona, s vrlo udobnim foteljama i dvosjedima, kako bi gosti mogli promatrati pripremu njihovih poslastica. Uz 28 sjedećih mjesta u unutarnjem dijelu, još 78 osoba može uživati u ponudi na velikoj terasi. Posebno je interesantan način odabira željene hrane, jer ona se neće nalaziti u vitrinama, nego na lebdećim tanjurima kako bi posjetitelji mogli u punom smislu doživjeti određeno jelo ili slasticu. Tako će se istaknuti pomno osmišljen dizajn kolača, koji se uklapa u Hromalićevo viđenje moderne gastronomije. Za uređenje interijera zaslužan je arhitektonski biro Arhikultura.

„Želimo da gosti konzumiraju sve njima poznato u modernijoj verziji, međusobno dijele hranu te da se pritom osjećaju opušteno okruženi dragim ljudima“, istaknuo je Robert Hromalić.

Jelovnik će se mijenjati jednom mjesečno, no jela koja se pokažu najomiljenijima i najprodavanijima ostaju na jelovniku i više mjeseci. Neodlučni slatkoljupci i svi koji vole dijeliti hranu doći će na svoje, naime mogu naručiti bite-size kolače i tako isprobati više vrsta ili ih podijeliti s prijateljima, jer sharing is caring.

U jutarnjim satima idealno je prikupiti energiju uz odabir croasan sendviča, chia kaša s voćnom salatom i proteinima, pohanih tramezzina ilI  avocado sourdough kruhom s mekano kuhanim jajima. U vrijeme bruncha ili ručka zasigurno će vam se svidjeti slana jela kao što su: pašteta od gusje i pileće jetrice i tostirane šparoge s lososom i skutom, a salata s pistacijom i stracciatelom već ima svoje fanove. Sendvič Pizzaiolo i plata s raznim kruščićima i namazima još su neki noviteti, o čijoj popularnosti ovisi ostanak ili izbacivanje s jelovnika. Burata sa sicilijanskom caponatom (tikvice, patlidžani, rajčice i kapari) i crab roll – tostirano toplo pecivo s kremastom salatom od rakova, bogatstvom okusa zaokružuju slanu ponudu.

Visoko postavljenu gourmet ljestvicu osim spomenutog slanog asortimana vjerno prate i slastice i pića.  Šest neodoljivih slatkih okusa predvodi hladni lava cake, tu je i klasik kolač od lješnjaka i karamela, tart od pekan oraha, bezglutenski zapečeni cheesecake s limunom i yuzuom i flan od pistacija i višnje.

Robert Hromalić s djevojkom Anamarijom

A da bi gušti bili kompletni, uz slastice ili slane delicije zaokružena je i karta pića; od pjenušaca Poletti, Fantinel prosecca, graševine Zlatnog brda pa sve do biodinamičkog Rupppert-Leroy šampanjca i Old Pilot’s gina.

Više informacija na https://www.instagram.com/le_kolac/

Foto: Alexander Starbuck