Arhiva oznaka za: A´mare

Zadarski A´mare, novo je cool mjesto u koje ćemo rado dolaziti

Jedno novo, cool mjesto Zadar će nam učiniti još privlačnijim. Nedavno otvoren hotel A’mare upoznaje nas s istoimenim barom i restoranom koji ćemo zavoljeti na prvu. Pomalo skriven, smješten u Ulici bana Josipa Jelačića 4a, ovaj novi dnevni boravak mnogi su Zadrani već pomalo otkrili.

Multifunkcionalni prostor bara, lounge prostora i restorana proteže se na 350 m2. Samo ulaz odaje dojam da se radi o mjestu koje je otvoreno prema svima. Njegova izvedba jednako je privlačna i za danjeg svijetla kao i noću. Spoj industrijskog dizajna, izvrsnih rasvjetnih rješenja i mnoštva biljaka pravo je osvježenje Trgu koji tek čeka neku svoju novu priču.

Jednom kad uđemo u sam prostor, našu će pažnju privući 8-metarski bar, čiji je gornji dio napravljen od microtopping materijala poput betona, koji zajedno s restoranom osvjetljava čak 118 lampica te 24 velika bijela lustera. Rješenja drvenih polica, kao i kombinacije željeza te ostalih materijala ovaj prostor čine izvrsnom cjelinom.

U svako doba dana ovaj prostor nudi drugačiju priču. Jednako je zanimljiv za vrijeme doručka, koji je otvoren kako za sve goste hotela tako i za sve Zadrane. Brunch, koji uskoro predstavljaju, novost je koja će zasigurno oduševiti. Večer je jedna posebna priča u kojoj do izražaja dolazi sva ljepota dizajnerskih rješenja nekadašnjeg hotela Iž. Sam hotel ima 102 sobe te 13 apartmana, dok restoran i bar imaju 150 sjedećih mjesta.

Rekonstrukciju hotela radio je Bruno Šegvić iz Arching-Studia, dok dizajn potpisuje Ivica Mamić iz arhitektonskog studija Tissa.

Foto: Filip Popović.