Arhiva oznaka za: 2. IN VINO VERITAS

2. IN VINO VERITAS – vinski festival u Puntu 9. i 10. lipnja

Vikend za uživanje! Tako bi se mogao opisati vinski Festival koji će 9. i 10.lipnja na zlatnom otoku doživjeti svoje drugo izdanje i sigurno ponovno privući pažnju posjetitelja otoka i turista zainteresiranih za zabavu i vinsku ponudu Hrvatske.

Koncept Festivala IN VINO VERITAS rođen je u suradnji TZ Punta, uz idejnu i medijsku podršku vinske promotorice i novinarke Sanje Muzaferije, a po prvi puta se uspješno održao lani. Odmah je dočekan s oduševljenjem.

Dok je prošlogodišnji Festival bio okupljanje vinara Iloka, Baranje te Erduta i predstavljanje malih obiteljskih vinarija s istoka Hrvatske na Kvarneru, ovogodišnji, 2. IN VINO VERITAS festival se okreće vlastitim, itekako zanimljivim i jakim snagama kvarnerskih vinara objedinjenih u udruženje Kvarner Wines.

Uz središtu Punta,  9. i 10. lipnja, pit će se fina vina vinarija: Vinske kuće Pavlomir iz Novog Vinodolskog, PZ Vrbnik, Vinarije Gospoja, Kuće vina Ivan Katunar, Estate Winery Katunar i Šipun, odreda iz obližnjeg Vrbnika.

Zaštitno lice ovogodišnjeg Festivala je prijatelj Punta, eno i gastro znalac i bloger – Domagoj Jakobović Ribafish – koji je upravo u Puntu lani dovršio i svečano obilježio završetak svog trogodišnjeg veličanstvenog projekta Rok otok, a koji će se u petak i osobno pridružiti Festivalu.

 

Domagoj Jakobović Ribafish

Za one koji žele znati nešto više stručnu radionicu Tri aduta s kvarnera o autohtonim sortama Kvarnera i vinima ovog kraja u subotu će održati Lucija Matijević, sommelierka i ambasadorica Kvarner Wines, pod pokroviteljstvom TZ Kvarnera.

Lucija Matijević

Obje večeri predviđen  je zabavni program uz nastupe Elvis Stanić’s FRENCH TOUCH Accordion Trio (Elvis Stanić: harmonika; Spartaco Črnjarić: gitara; Darko Mihelić: kontrabas & DJ The Funkabels) te klapa Rašketa i Tramontana.

TZ Punat i izvršni organizator Festivala Kvarner Wines organiziraju prodaju bonova domaćim i stranim posjetiocima, uz čaše za degustaciju vina, a izložena i kušana vina posjetitelji će moći kupiti izravno kod  vinara.

Foto: Rene Karaman, TZ Punat i privatna arhiva