Mediteranski peljari u Pojodi

Doživite sljubljivanje pet stilova vina i pet sljedova autohtonih specijaliteta nekih od najpopularnijih nautičarskih odredišta Europe te upoznajte tamošnje tradicije i kulturu stola.

Pojoda

Mediteran je kolijevka europske civilizacije, mjesto na kojemu su nastali i miješali se utjecaji bezbrojnih kultura s njegovih obala. Gastronomija tu ima gotovo religijski značaj te je snažan dio lokalnih identiteta i stoljetnih tradicija. Peljar je onaj koji vodi, pelja, provodi brod u luku ili iz luke, daje podatke o lukama i boravku u njima te važne obavijesti  i upozorenja za što sigurniju plovidbu.

Cava DO

Mediteranski peljari će vas u petak, 17. svibnja od 19:00 h u Pojodi, (Zagreb, Praška ulica 8), odvesti u 5 mediteranskih regija:  Kataloniju, Siciliju, Provansu, Krf i Dalmaciju.  Svako od ovih jela i vina predstavlja eno-gastro ikonu regija ili luka iz kojih potječu.

Večera će biti popraćena atraktivnom prezentacijom, stručnim predstavljanjem svakog slijeda i vina te kratkim storytellingom. Edukativno, zabavno i prigodno, osobito ako vas put ovog ljeta nanese na neku od ovih obala.

Kušat ćemo:

  1. Selekcija tapasa –  Casa Rojo, Moltó Negre Conca de Barbera Blanc de Noir 2021, Cava DO
  2. Rižoto od komorača s carpacciom od grdobine  – Planeta, Etna Bianco 2021, Etna DOC
  3. Bouillabaisse – Marrenon, Petula Rosé 2023, Luberon AOC
  4. Krfska „pastitsada“ s linguinima – Damoli, Checo Amarone 2016, Amarone della Valpolicella Classico DOCG
  5. Kolač od čokolade i rogača s arancinima – Boškinac, Prošek crni (plavina & merlot), Sjeverna Dalmacija

Boškinac

 

Cijena po osobi iznosi 75 €, a broj mjesta za ovu klupsku večeru je ograničen. U cijenu je uključeno 5 sljedova jela i 5 čaša vina po 100 ml.

Rezervacije na e-mail ili na broj 091 2119 600