Blachere Illumination – Gospodari Svjetla napravili iskorak u svjetlosnoj dekoraciji destinacija regije

Jeste li se zapitali tko stoji iza svjetlosnih dekoracija koje osvjetljavaju svjetske metropole, turističke atrakcije u popularnim turističkim destinacijama, ali i hrvatskih bisera poput Opatije, Zagreba, Samobora, Motovuna i mnogih drugih gradova i općina u regiji? Uostalom, osim gradova i hotela i shopping centara svoju čaroliju donijeli su i poslovnim objektima u regiji ostvarivanjem brojnih partnerstava sa Slovenijom, Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.

Zagreb

To je tim Blachere Illumination, tvrtke iza koje stoji 50 godina kreacije svjetlosnih dekoracija u preko 80 zemalja svijeta s preko 500 zaposlenika, a 2020.godine ovoj su se francuskoj grupaciji, koja posluje već pola stoljeća, pridružili Ana i Željko Fresl sa svojom firmom Gospodari svjetla kao njihova 26. podružnica u svijetu.

Slavonski Brod

Brazil, Kanada, SAD, Švicarska samo su neke od 27 tržišta na kojima posluju. Jedna od tih zemalja je i Hrvatska čije turističke destinacije tvrtka Gospodari svjetla – Blachere Illumination već godinama čini još čarobnijima.

Opatija

Budući da se posao širi, Ana i Željko Fresl, vlasnici firme Gospodari svijetla, nedavno su u okolici Samobora otvorili novi poslovni prostor, odnosno nove poslovne zgrade i imresivni showroom, na kojem su okupili suradnike iz Europe i regije, a preko 300 uzvanika imalo je priliku čuti o povijesti tvrtke koju je predstavio Johan Hugues, direktor Blachere Illumination.

Željko i Ana Fresl

Impresivna povijest i reference koje vas ostavljaju bez daha uvele su uzvanike u priču o implementaciji ekološki održivih dekoracija. Hugues je istaknuo da se velik dio resursa ulaže u ekološki održive dekoracije te da je fokus na proizvodnji rasvjete i dekoracija od recikliranih materijala poput recikliranog aluminija, recikliranih PET boca i šećerne trske čime izravno utječe na smanjenje ugljičnog otiska.

Sveta Nedelja

Blachere Illumination uveo je LED rasvjetu kao standard u proizvodnji svjetlosnih dekoracija. U proizvodnom procesu primjenjuje Bioprint za izradu dekoracija od šećerne trske, te Recyprint, tj. 3D print za proizvodnju dekoracija od iskorištenih plastičnih boca.

Jedan od najljepših i najvećih autorskih showroomova u regiji i šire, koji će biti otvoren za posjetitelje tijekom cijele godine, pružio je uzvanicima uvid u cijeli proces kreacije, dizajniranja i proizvodnje svjetlosnih dekoracija.

Showroom u okolici Samobora

Ovaj događaj podržala je i gradonačelnica Samobora Petra Škrobot koja je istaknula zadovoljstvo otvaranjem novih radnih mjesta ovim projektom na čelu kojeg su Ana i Željko Fresl, a oduševljenje nisu krili mnogi poslovni partneri koji su pristigli iz Francuske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Srbije, Slovenije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Johan Hugues, Ana Fresl, Barbara Kolar i Željo Fresl

“S firmom Gospodari svjetla, počeli smo takoreći u garaži, u malom pogonu. Kako smo rasli i kako nas je bilo sve više tako smo i prelazili u nove poslovne objekte, ali puno skromnije od ovog.  Rastemo takvim tempom da nam je i ova zgrada od 2400 kvadrata već premalena. Drago nam je da se broj zaposlenih povećava te možemo reći kako smo ponosni da naša vizija od 1999. kada smo počeli već i nadmašena”, kazali su Ana i Željko Fresl i dodali kako su dovoljna potvrda njihovog uspješnog rada tisuće nasmiješenih lica i uspomena zadovoljnih posjetitelja.

Više na  https://gospodarisvjetla.hr/