Uskoro Zagreb Underground – prvi gastro-enološki festival pod zemljom!

Zagreb će od 12. do 14. travnja postati prvi grad u Hrvatskoj u kojem će se održati Wine & Walk festival Zagreb Underground i to u tunelu izgrađenom tijekom drugog svjetskog rata prije 79 godina. Radi se o tunelu Grič dugom 350 metara i otvorenom za javnost 2016. godine a u kojem se održavaju povremene manifestacije poput Polarnog sna za vrijeme Adventa. Ipak ovakve gastronomsko-enološke manifestacije, s degustacijama vina i delicija najboljih hrvatskih proizvođača, još u njemu nije bilo.

Idejna začetnica Zagreb Undergrounda je mlada poduzetnica Paula Kovačić, koja je obilazeći i radeći po svijetu, vidjela slična iskustva pa se na nagovor obitelji odlučila vratiti u Hrvatsku i pokrenuti svoj posao. Najprije je pokrenula portal Adria.fun, a potom je kao nadogradnja nastala ideja i o originalnom brandu tematskih festivala kojeg je nazvala Underground Adria.

Paula Kovačić

Prvi Zagreb Underground manifestacija koja će se održati od petka 12, do nedjelje 14. travnja od 15 do 22 sata, posvećena je hrvatskim vinskim regijama te će tunel Grič tako i biti uređen vizualno i svjetlosno, a kroz njega će se posjetitelji kretati isključivo jednosmjerno od Mesničke prema Radićevoj ulici.

Zanimljivo je da će se u tunel Grič ulaziti samo s kupljenim ulaznicama isključivo na točno vrijeme kako bi se izbjegla gužva i da bi se osigurala ugodna atmosfera te da bi posjetitelji mogli opušteno kušati više od 200 hrvatskih vina te ukusne delicije hrvatskih OPG-ova. Ulaznice se prodaju online preko sustava Eventim te na njihovim prodajnim mjestima i to u ograničenoj količini.   

Bit će organizirani i drugi popratni događaji, poput izložbe vinarstva budućnosti na način kako je vidi umjetna inteligencija, zabavni selfie kutak, nagradne igre i pokoje iznenađenje…. a na središnjem trgu najvećeg vinskog podruma u Hrvatskoj u tunelu Grič bit će postavljena pozornica na kojoj će nastupati glazbenici i zabavljači.

U cijenu ulaznice, osim degustacija vina i delicija te porcije zabave, uključena je i originalna Zagreb Underground vinska čaša, a dio prihoda od ulaznica izdvojit će se i u humanitarne svrhe.  

 

Foto: Adria.fun