„Papučki jaglaci“ još jednom oduševili posjetitelje iz Hrvatske i susjednih zemalja

Od 1982. godine, jedna od najstarijih planinarskih manifestacija “Papučki jaglaci”, ujedno je i turistička manifestacija koja promovira ljepote slavonskog kraja, uživanje u prirodnim ljepotama i čistom zraku. Upravo zbog ovih kvaliteta koje područje TZ Zlatnog Papuka nudi, na „Papučkim jaglacima“, manifestaciji obilježenoj žutim proljetnicama, prošlog je vikenda sudjelovalo više od 3000 posjetitelja iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Mađarske i Republike Srbije.

Prije početka manifestacije direktor turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić, poželio je svim sudionicima odličan planinarski dan i ugodan boravak, te je zaključio kako vjeruje da će „kontinuirano održavanje ove manifestacije zasigurno donijeti dodatan turistički uspjeh slavonskom kraju“.

Okupljanje je i ove godine tradicionalno započelo kod Planinarskog doma “Lapjak” gdje su bili postavljeni štandovi TZ Zlatnog Papuka na kojima su sudionici dobivali sve važne turističke informacije vezane uz Park prirode Papuk, kao i o Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi, a na štandu HPD “Sokolovac” Požega, bila je organizirana prigodna izložba predmeta vezanih za HPD „Sokolovac“ i planinarenja po Slavonskom gorju.

Više od dvije tisuće sudionika krenulo je stazama Papuka koji su sa čistim užitkom u ugodnom druženju pozdravljali dolazak proljeća. Sudionici su planinarili po poznatim stazama papučke gore koje uključuju “Stazu jaglaca”, “Jankovac”, “Češljakovački vis”, “Mališćak” i “Tri gorska potoka”. Posjetitelji su također planinarili i preko Tauberovih stijena koje su jedne od najatraktivnijih geomorfoloških fenomena u Hrvatskoj, poznate po svojim prirodnim ljepotama i impresivnim pogledom.

Papuk prepun prirodnih bogatstava i povijesne baštine, je jedna od najpopularnijih destinacija za planinarenje u Hrvatskoj, a mnoštvo staza i puteva koji vode kroz prekrasne krajolike, šume, livade i planinske vrhove privlači sve više ljubitelja prirodne i aktivnog odmora.