Najbolja vina i odličan street food u Vinskom gradu u Puli

Vinski festival Vinski grad vraća se u Titov park, od 13.7. do 06.8. Radno vrijeme festivala bit će od 19 do 01 h, a u tom periodu ljubitelji otmjenog druženja moći će kušati fina vina iz svih hrvatskih regija s naglaskom na lokalne vinarije.

Istarske vinarije koje će se predstaviti su Benvenuti, Cattunar, Franc Arman, Pilato, Marčeta, Matić, Medea, Benazić, Rossi te IQ- Istrian Qaulity (Kozlović, Capo, Fakin, Damjanić, Matošević, Tomaz, Zigante…)

Podrum vinarije Rossi

Uz njih, za znatiželjne koji žele upoznati i vina iz ostatka Hrvatske stižu vinarije Stina, Štampar, Kopjar, Markota, Kutjevo, Jakopić i Badel. Inozemnu ponudu čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, Lillet from France, Vinakoper, Klet brda i Kotolenko.

Za one koji još nisu počeli uživati u vinu, u ponudi će biti i kokteli koje će pripremati House of prosecco and gin što omogućava Roto Svijet Pića, Cinderella by Sandi Paris te Marko Ristić ispred udruge barmena Istarske županije Istrabarman.

Odgovornost za vrhunsku atmosferu preuzima ekipa iz Jukebox.hr, a glavni partneri projekta, Romerquelle, Roto Svijet Pića, President sirevi, Konzum, Perutnina Ptuj pripremaju prekrasno uređene lounge zone iz kojih nećete htjeti otići.

Vinsku ponudu pratit će majstor street fooda Bite of fun by Damir Tomljanović s dnevnim kreativnim ponudama jela.

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 5€, a konzumacija se plaća karticom/kuponima na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.

 Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne.

Foto: arhiva Vinart, arhiva vinarije Rossi, arhiva vinarije Štampar