Arhiva oznaka za: Ivan Dropuljić

Uskoro, 30. studenog, počinje 16. Zagreb VINOcom

Vrijeme leti, kako kaže naš dragi prijatelj Ivan Dropuljić kojeg svi zovemo “profesore”. Leti i doletjelo je vrijeme kada će se održati šesnaesti po redu Zagreb VINOcom, najiščekivaniji međunarodni festival vina (i kulinarstva) na kojem se iz godine u godinu okuplja sve više sudionika. Ne da bi osvojili nagrade i priznanja, nego srca svih ljubitelja dobre kapljice i dobrih zalogaja, da bi im ponudili ono najbolje o čemu su se brinuli u vinogradima i što uzgajaju u svojim podrumima, vrtovima i imanjima. Lista je podugačka, festival se održava dva dana, pa će stvarno biti za svakoga ponešto, a oni spretni sigurno će probati posebna vina, vina kakva do sada nisu kušali i fine zalogaje koje će još dugo pamtiti. Pa, eto, donosimo pismo Ive Dropuljića s kojim, na svoj već jubilarni festival poziva, kako on kaže sve ljubitelje Bakhova nektara:

 

Dragi prijatelji dobrog vina i hrane!

Vrijeme leti, i začas nas evo ponovo pri kraju kalendarske godine, u adventskom razdoblju za koje smo naviknuti da bude u znaku pojačanog veselja, ali istodobno i razdoblju koje je – nakon toliko kroz protekle mjesece održanih značajnih priredbi što nam na različitim poljima po običaju donose puno radosti – na dostojan način obilježeno, kao za tekuću godinu završnom velikom smotrom, međunarodnim festivalom Bakhova nektara i delicija na tanjuru znane kao Zagreb VINOcom.

Želim se zahvaliti pokroviteljima: Predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Zoranu Milanoviću, Ministarstvu poljoprivrede, Ministarsvu turizma, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Hrvatskoj gospodarskoj komori i Gradu Zagrebu, te svima koji su sve ove godine podržavali Zagreb VINOcom.

Festival će svečano otvoriti predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, 30.11.2023. god. 11:00 sati

Po tradiciji veliki odaziv s jedne strane proizvođača/ponuđača plemenite kapljice te raznih delikatesa, a s druge strane posjetitelja kako iz segmenta enologije, sommelijerstva i ugostiteljstva, trgovine tako i iz segmenta krajnjih potrošača te dolazak i zainteresiranih iz inozemstva  uvjerljivo govore o tome da smo kao manifestacija na pravome putu podizanja kulture konzumiranja vina,  te posebno i promidžbe hrvatskih eno-gastro posebnosti i vrijednosti.

Zahvalio bih svim izlagačima i drugim sudionicima u realizaciji manifestacije, na tome što su dali visoki doprinos tome da Zagreb VINOcom postane i ostane prepoznatljivo respektabilno eno-gastro događanje.

Ponosan sam i na veliki broj stručno vođenih vinskih radionica divljenja vrijednih sadržaja vezanih ne samo uz našu domaću, hrvatsku vinsku scenu nego i uz najpoznatija i najcjenjenija svjetska vinska područja.

Žao mi je što i ovaj put ne možemo bez tužnih vijesti zbog toga što su nas zauvijek napustile drage i u eno-gastro sferi istaknute osobe, prošle godine popis imena kojih se moramo prisjetiti bio je uistinu velik, ovaj put eto dosta je manji.

Uz dostojnu počast, posljednji pozdrav i želju da im bude laka zemljica s ovoga mjesta upućujem prof. dr Nikoli Miroševiću, Zvonimiru Tomcu, Concettu Pilatu.

Dobro došli na 16. međunarodni festival vina i kulinarike Zagreb VINOcom 2023 u zagrebačkom hotelu Esplanade, želim vam da vrijeme provedete sadržajno i da na odlasku sa sobom ponesete najljepše uspomene.

 

Prof. Ivan Dropuljić