Naučite kako zagorska tradicionalna jela pripremiti na suvremen način

U Radoboju, u Hiži zagorskih štruklji (Radoboj 28), u petak 10. svibnja, od 11 do 15 sati održat će se  event i cooking show „Suvremeni okusi Zagorja“ kojeg organiziraju Općina Radoboj i Kulinarski Institut Kul IN iz Siska.

Radoboj, Hiža zagorskih štruklji

Naime, u sklopu cooking showa, Kul IN chefovi i predavači zainteresiranima će pokazati kako tradicionalna zagorska jela pripremiti na suvremen način koristeći lokalne i autohtone namirnice. Dakako, demonstraciju pripreme jela pratit će i degustacija, kako bi nakon naučenog i kušali zagorske specijalitete. Organizatori poručuju da svakako treba kušati reinterpretaciju zagorske purice ili pite sa šljivama!

Ovaj događaj je otvoren za javnost, stoga su dobrodošli svi ljubitelji gastronomije i oni koji žele naučiti nešto više o zagorskoj kuhinji, a to je ujedno i prilika za upoznavanje trendova u gastronomiji jer će se okupiti predstavnici iz ugostiteljstva, turizma i HORECE.

Pred očima struke i znatiželjnika jela će pripremati polaznici Kulinarskog Instituta Kul IN, prve međunarodne privatne kulinarske škole u Hrvatskoj. Institut je osnovan 2011. godine i do danas je postao međunarodni gastronomski centar s težištem na edukaciju te stvaranje, istraživanje i promociju suvremenih koncepata pripreme i obrade hrane.

Edukacijski programi Instituta usmjereni su na školovanje budućih kuharskih, slastičarskih i ugostiteljskih lidera. Po završetku obrazovanja u Institutu mnogi polaznici ostvaraju karijere u domaćim i svjetskim cijenjenim i nagrađivanim restoranima.

Koliko su umješni u pripremanju zagorskih specijaliteta, dakako na moderan način, svi ljubitelji dobre hrane mogu se uvjeriti 10. svibnja. Pa, vidimo se i dobar tek!

Organizator moli da svoj dolazak potvrdite na broj telefona 049/349-109.

Kontakt za daljnje informacije: opcina@radoboj.hr

 

Zavičajni muzej Radboa

 

Foto: arhiva Instututa Kul IN, Općine Radoboj i Sunčana Barušić