Arhiva oznaka za: Okusi Istre/Flavours of Istria

Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Maistra Hospitality Group, vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu ponude, predstavila je vrhunsku monografiju „Okusi Istre/Flavours of Istria” koja objedinjuje gastronomske čari Istre u svijetu besprijekornih okusa. Monografija je nastala kako bi svojim gostima predstavila različit doživljaj Istre kroz četiri godišnja doba i četiri vrste tla utkanim u gourmet ponudu Maistra Collection hotela, poglavito Cap Aureo signature restorana Grand Park Hotela Rovinj.

Tedi Chiavalon, Mario Kučera, Jeffrey J. Vella, Hrvoje Petrić, i Nevena Rendeli Vejzović

Autorski tim koji stoji iza knjige je niz vrsnih profesionalaca, chef Jeffrey J. Vella, autor tekstova Hrvoje Petrić, fotograf Mario Kučera kao i Beton design agencija. Monografija, zamišljena kao luksuzan coffee table book, obuhvaća niz fotografija Istre kao i malih lokalnih proizvođača, dok je na kraju knjige odabir recepata jela restorana Cap Aureo, koje potpisuje upravo chef Vella. Sva jela pripremljena su uz korištenje lokalnih i sezonskih namirnica iz četiri regije: plave, crvene, bijele i sive.

„Ponosan sam što sam imao priliku sudjelovati u stvaranju monografije koja sveobuhvatno sažima esenciju istarske gastronomske ponude i doživljaja. Istinska ljubav prema Istri i svemu što ona nudi pretočena je u svaki recept i notu okusa, stoga ne sumnjam da će se u ovoj monografiji pronaći po nešto za svakog“, izjavio je Jeffrey J. Vella te nadodao kako se nada da će knjiga inspirirati svakog ljubitelja gastronomije da se upusti u jedinstvenu avanturu koju Istra nudi.

Jeffrey J. Vella

„Istra je neiscrpan izvor inspiracije. Njene jedinstvene visoko kvalitetne namirnice i brojni mali proizvođači uspjeli su uz pomoć Jeffreya J. Velle promovirati ju kao renomiranu gourmet destinaciju. Stoga mi je pisanje ove gastro monografije i sudjelovanje na ovakvom projektu bilo izuzetno zadovoljstvo. Svaka stranica ove monografije izjava je ljubavi prema hrani, tradiciji i prekrasnim pejzažima Istre, a chef Jeffrey J. Vella izvanredno je to prikazao kroz svoja jela. Monografija je neizostavno ‘štivo’ za sve ljubitelje gastronomije i  ljepote Istre”, izjavio je autor teksta Hrvoje Petrić.

Osmišljena kao svojevrsna gastronomska posveta Istri, monografija „Okusi Istre/Flavours of Istria”, namijenjena je gostima kao uspomena na jedinstveno iskustvo boravka u Maistri i Istri te kao nezaobilazan podsjetnik, ali i motiv ponovnog dolaska. Knjiga se možete kupiti u Grand Park Hotelu Rovinj ali i online putem Amazona.

 

Foto: PIXELL (Emica Elvedji, Neva Žganec)