Arhiva oznaka za: Medea winery

Sve je spremno za prvi samostalni nastup Vinistre na prestižnom Proweinu

Istra kao najdinamičnija hrvatska vinska regija prvi put se samostalno predstavlja u Düsseldorfu na Proweinu. Među vinskim proizvođačima iz 60 zemalja nastupit će se i 13 poznatih vinarija iz Istre – Agrolaguna, Damjanić wines, Medea winery, Fakin, Meneghetti winery, Pervino, Cattunar, ROSSI winery & distillery, Bertoša wines, Kozlović winery, Benvenuti, Matošević Wines of Istria i Franković winery.

Istaknuti istarski vinari od 19. do 21. ožujka izlagat će u organizaciji Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, na samostalnom štandu u hali 12 gdje će se predstaviti uz vinske zemlje poput Portugala, Mađarske i Gruzije.

Predstavljanjem na sajmu Prowein u Düsseldorfu Vinistra će svijetu ispričati priču o maloj iznimno atraktivnoj vinskoj regiji s vrhunskim vinima, a Istra će dodatno učvrstiti status prepoznatljivog brenda ne samo na svjetskom turističkom, već i na vinskom tržištu.

„Iznimno nam je važno predstaviti se na jedinom međunarodnom sajmu koji prati cjelokupno svjetsko vinsko tržište. Osobito nam je zanimljivo i što se održava u Njemačkoj, turistički najznačajnijem emitivnom tržištu za Hrvatsku i Istru koja je jedna od najomiljenijih destinacija na Mediteranu. Uz naglasak na vrhunska vina i istarsku vinsku tradiciju predstavit ćemo prvenstveno naše autohtone sorte – malvaziju istarsku i teran koji su već prepoznati među vinoljupcima i stručnjacima diljem svijeta“, rekao je Luka Rossi, predsjednik Vinistre.

Za ovu udrugu koja okuplja više od 120 istarskih vinara, 2023. je posebno dinamična i izazovna godina. Uz nastup na najvažnijem svjetskom sajmu vina u Düsseldorfu, od 5. do 7. svibnja Vinistra organizira 29. izdanje istoimenog vodećeg regionalnog vinskog sajma u gradu Poreču, a samo tjedan kasnije, od 11. do 14. svibnja, očekuje je domaćinstvo vodećeg svjetskog ocjenjivanja Concours Mondial de Bruxelles u sekciji mirnih crnih i bijelih vina na kojem će više od 350 stručnjaka iz 50 zemalja ocjenjivati više od 10 tisuća vina iz čitavog svijeta.

 

Foto: arhiva Vinistra